Hirdetés

Zotac ZBOX-ok, ezúttal nem kifejezetten játékra

Egy Ryzen APU-val szerelt és egy Quadro RTX-es modellel bővült a gyártó felhozatala.

A múlt hónapban a Zotac bejelentette a Ryzen 3 3200U APV-val érkező ZBOX CA621 nano apróságot, de máris tovább bővíti az AMD-s portfólióját: bemutatkozik az új ZBOX Pro CA622 nano, egy ipari minőségű, beágyazott mini PC, ami egy teljesen passzív házikóban lakozik.

Az újdonság agya egy 15 wattos, kétmagos/négyszálas Ryzen R1505G APU, ami Vega 3-as integrált grafikát használ. A két SO-DIMM foglalatnak köszönhetően legfeljebb 32 GB-nyi DDR4-2400 RAM-ot lapátolhatunk be a csöppnyi vasba, és egy M.2 2242-es formátumú SSD-vel egészíthetjük ki a magányos, 2,5 hüvelykes, SATA interfészes háttértárolónkat.


[+]

Az I/O részlegen a következők találhatók: hátul 4, elöl 1 darab USB 3.0 Type-A aljzat figyel a dual GbE Ethernet, az audio jackek, a HDMI, a DisplayPort, illetve a COM port társaságában. Természetesen az SD-s kártyaolvasó és a Wi-Fi modul egyaránt a csomag részét képezi.

A vállalat másik üdvöskéje – a Pro QC7T3000 – már költségesebb szegmensben indul, hiszen egy hatmagos Core i7-9750H CPU és egy NVIDIA Quadro RTX 3000-es GPU (egy 330 wattos tápegységgel megtámogatva) teljesít benne szolgálatot. Ezekkel a specifikációkkal nem csoda, hogy nőtt a konfigurációnak otthont adó kalyiba mérete, és a ventilátorok szintén visszamásztak a képbe. Itt is két SO-DIMM slot várja a rendszermemóriát, ám most már akár 64 GB-nyi, 2666 MHz-es DDR4 modult is bezsákolhatunk. Egy M.2 2280-as csatolónak hála támogatott az Intel Optane, de van az alaplapon még egy M.2-es foglalat, és persze egy SATA-s tároló is bekapcsolódhat a partiba.


[+]

A 4 darab, 2.0-s HDMI kimenet és Wi-Fi mellé vagy egy gigabites NIC vagy egy 2,5 gigabites Killer LAN chipet kapunk, és a 3.0-s USB csatlakozók kvintettjéhez végre egy Type-C anya is dukál. A kártyaolvasó újfent kipipálható a jellemzők listáján, és a soros port is megvan még. A friss jövevények árazása várhatóan a hét folyamán derül ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés