Hirdetés

Új Zotac Zbox mini PC-k a kifutón: a cingár és a zömök

A passzív hűtésű P és a multimédiás M sorozat bővült egy-egy új modellel.

Két új Zbox mini PC-t mutatott be a Zotac, melyek a már meglévő P és M sorozatba tartoznak, így egyfajta továbbfejlesztésként lehet rájuk tekinteni.


[+]

Az egyszerűbb masina a PI225, ami a vékony és kifejezetten kompakt méretű P család legújabb modellje. A mindössze 95 x 3 x 8 milliméteres dobozba passzív hűtésű, kétmagos Intel Celeron N3350 SoC kerül, aminek alapórajele 1,1 GHz, turbóval viszont 2,4 GHz-et is képes elérni, miközben fogyasztása 4 watt körül alakul. Ehhez 4 GB LPDDR3 memóriát és 32 GB-os eMMC tárolót társítottak, ez utóbbi pedig microSD-vel bővíthető.


[+]

A vékonyka házba került két darab USB Type-C aljzat és micro USB szabványú tápcsatlakozó. Dedikált képkimenet nincs, erre a Type-C csatlakozó szolgál, a kompatibilitásban pedig a mellékelt HDMI átalakító van a felhasználó segítségére. Van még AC-s Wi-Fi, 4.2-es Bluetooth, de ezzel ki is fújt kompakt mini PC felszereltsége.

Jóval nagyobb erőt vonultat fel az M-szériás MI553, ami persze méretét tekintve is nagyobb: 184 x 184 x 72 milliméteres. Ez a modell az idei Computex kiállításon beígért új házba kerül, hardvere a hetedik generációs Intel Core i5-7300HQ processzorra és ennek IGP-jére alapozott (léghűtéssel), ami mellé 4 GB DDR4 memória és 120 GB-os M.2 csatolós SSD kerül alapesetben beépítésre. Lesz barebone változat is, ahol a felhasználó maga töltheti fel a két üres SO-DIMM RAM-slotot, az M.2 foglalatot, illetve igény szerint a 2,5"-es SATA meghajtórekeszt.


[+]

Csatlakozók számát tekintve ez a modell sokkal jobban áll: DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, egy dedikált Type-C Thunderbolt 3.0 számára, hagyományos feladatokra szánt Type-C és Type-A típusú USB-k, illetve az elmaradhatatlan jack aljzatok sorakoznak rajta. Ezeken kívül a felszereltségben az IEEE 802.11ac és Bluetooth 4.2 pároson felül elfért a Gigabit Ethernet is, illetve egy kártyaolvasónak is szorítottak helyet.


[+]

A vállalat egyelőre nem közölt árakat és a megjelenés napra pontos dátuma sem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés