Hirdetés

Computex 2019: nem csak új mini pc-ket, új VR hátizsákot is láttunk a Zotacnál

Az apró számítógépeiről ismert gyártó idén is készült újdonságokkal, többek közt a GeForce RTX 2070-nel szerelt mini gépével.

A Zotac standján a legtöbb kiállított termék már piacon lévő modell, azért szép számmal akadt újdonság is. A leggyengébb mini PC-től a legerősebb felé haladva első a passzív hűtésű Zbox C Edge, amelyben egy Intel Celeron N41000 processzor duruzsol, a HDMI vagy DisplayPort kimeneten keresztül megjelenített kép létrehozását pedig az integrált Intel UHD Graphics 600 grafikus gyorsító végzi. Memóriafoglalatból kettő darab 2400 MHz-es DDR4 típusú példányt kapunk, amelyekbe maximum 8 GB memória telepíthető, míg az adattárolót az M.2-2280 foglalat várja.

Zotac Zbox C Edge
Zotac Zbox C Edge [+]

A vezeték nélküli kapcsolatokat az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és a Bluetooth 5.0 modul teszi elérhetővé, de a vezetékes csatlakoztatásról sem kell lemondanunk, ráadásul a gépre szerelt egyetlen Ethernet port gigabites tempóra képes. USB 3.0-ból összesen három darabot kapunk, ebből egy Type-C-s, memóriakártyából pedig maximum microSD méretűt helyezhetünk be.

Zotac Zbox M Edge
Zotac Zbox M Edge [+]

Teljesítmény tekintetében egyel magasabb osztályt képvisel a Zotac Zbox M Edge, amelybe már aktív hűtés került, amire a négymagos, HD Graphics 620-szal megtámogatott Intel Core i7-8565U CPU-t figyelembe véve szükség is lesz. A memóriafoglalatok típusa és mennyisége megegyezik az előbb ismertetett modellével, ám ebben az esetben már 32 GB a felső limit. Az USB csatlakozók száma itt már négy darab, köszönhetően a plusz egy Type-A portnak, ráadásul ezek mindegyike 3.1-es verziójú, továbbá a képkimenetek listája is bővült egy ráadás DisplayPorttal.

Zotac Magnus Mini Creator PC
Zotac Magnus Mini Creator PC [+]

Következő versenyzőnk a Magnus Mini Creator PC, ami nevéből is sejthető módon akár már komolyabb tartalomgyártói feladatokra is befogható, köszönhetően a benne található Intel Core i5-9300H processzornak és az NVIDIA GeForce RTX 2060-as vagy 2070-es grafikus vezérlőnek (modelltől függően EN72070V vagy EN52050V). Érdekesség, hogy a rendelkezésre álló kettő darab M.2-2280 foglalat egyike Intel Optane támogatást is kapott, DDR4 memóriából pedig ezúttal is legfeljebb 32 GB-nyit pakolhatunk a házba. Ha a két M.2-es SSD összkapacitása nem elégítené ki az igényeinket, vagy jobban preferáljuk a merevlemezeket, lehetőségünk van egy 2,5 hüvelykes meghajtó beszerelésére is. Ethernet csatlakozóból kettő is került a gépre, egy 1 és egy 2,5 gigabites példány, Wi-Fi modulból pedig egy Wi-Fi 6-os Killer áll rendelkezésre. Az SD szabványú kártyaolvasó mellett libasorban sorakoznak a konnektorok, közéjük tartozik a két darab HDMI 2.0, az egy-egy DisplayPort 1.3, az USB 3.1 Type-A és Type-C csatlakozó, valamint a négy darab 3.0-s USB.

Zotac VR GO 3.0
Zotac VR GO 3.0 [+]

Bár meglátásunk szerint némileg megtorpant a VR eszközök piaca, bizonyára még mindig elegendő méretű igény mutatkozik ezekre a kütyükre, hiszen a Zotac is elhozott egy erre a felhasználásra dedikált számítógépet a VR GO 3.0 személyében. Az Intel Core i7-9750H mellett a már VR-ra is bőven elegendő GeForce RTX 2070 grafikus vezérlő dolgozik, kiegészítve 16 GB DDR4 memóriával és egy 256 GB-os SSD-vel, amit további 2,5 hüvelykes meghajtóval fejelhetünk meg. A VR szemüveg miatt szükségünk lesz a sok USB csatlakozóra, ebből összesen 6-ot helyeztek el a „táskán”, a megjelenítés pedig a két HDMI, az egy-egy DisplayPort és az USB Type-C kimeneten keresztül történhet. A gondtalan vezeték nélküli élményről az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi, a Bluetooth 5.0 és a két darab, egyenként 6000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, az elvetemültebbek azonban gigabites Ethernet kábel segítségével is biztosíthatják a stabilabb netkapcsolatot.

Az újdonságok árát egyelőre nem tudták nekünk megmondani, ahogy azt sem, hogy várhatóan mikor futhatunk velük össze a boltokban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés