Hirdetés

Zoom Q2HD: kis méretű Full HD minikamera gömbmikrofonnal, akár streamelérsre is

Néhány évvel ezelőtt a gyártók nagy jövőt jósoltak a kicsi, leginkább mobiltelefonokra hasonlító kamkordereknek. Ám pont az okostelefonok voltak azok, amelyek szinte kivégezték ezt a termékcsaládot, annak ellenére, hogy az általuk kínált képminőség gyengébb volt. Mindenesetre akad még néhány vállalat, amely lát fantáziát az ilyen jellegű modellekben. Ilyen a Zoom, amely most nyáron dobta piacra meglehetősen fura külsejű készülékét Q2HD típusjelzéssel.

Zoom Q2HD
Zoom Q2HD

Az egyedi külső oka egyértelműen a modell tetején elhelyezett nagyméretű, gömb alakú mikrofon, ennek köszönhetően állítólag a szokásosnál sokkal jobb hangminőségű felvételek készíthetőek. A termék biztosítja a Full HD felbontású anyagok rögzítését, másodpercenkénti 30 fps mellett, és négyszeres nagyításra ad lehetőséget. Az 1/3.2" típusú CMOS érzékelővel ellátott kamkorderrel öt megapixeles fotók is lőhetőek. Tömege 85 gramm, és két AA (LR6 vagy Ni-MH) akkumulátorral működési ideje két óra. Amennyiben viszont valaki csak diktafonként használná, akkor ennek duplájával számolhat.

Zoom Q2HD
Zoom Q2HD

Beépített memóriával nem rendelkezik, ezt a feladatot SD, SDHC vagy SDXC típusú memóriakártyák látják el. A készülékben YouTube és Ustream kliens is helyet kapott, így csak csatlakoztatni kell egy netes elérést kínáló notebookhoz, és máris mehet az élő közvetítés vagy a videofeltöltés. A kamera már Magyarországon is előrendelhető 63 000 forintos áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zoom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés