Hirdetés

Toshiba Camileo Z100 F: kisméretű 3D turista kamera olcsón

Ahhoz képest, hogy a 3D kompatibilis tévék kezdik szinte teljesen kiszorítani hagyományos társaikat, kamerafronton még korántsem beszélhetünk ilyesfajta hatalomátvételről. A háromdimenziós felvételek elkészítésére képes eszközök általában vagy még mindig igen drágák, vagy kritikán aluli minőséget produkálnak.

Toshiba Camileo Z100 F
Toshiba Camileo Z100 F

A Toshiba viszont a középutat lőtte be a Camileo családba tartozó Z100 F-fel, hiszen már nem kell Dáriusz királynak lenni a megvásárlásához, hiszen csak 230 dollárt kell letenni érte az asztalra. Ezért cserébe az ember kap két darab 5 megapixeles BSI CMOS érzékelővel megtámogatott, Full HD (30 fps) felbontású mozgóképek rögzítését biztosító kamkordert. Aki beéri alacsonyabb felbontással, az választja a 720p, vagy VGA (640x480) felvételi módot is. Beépített 128 megabájtos NAND Flash memóriája legfeljebb vészhelyzetben használható, a felhasználó jobban jár, ha az akár 128 gigás kártyák kezelését is biztosító SD/SDHC/SDXC olvasót használja.

Természetesen fotók is lőhetők a segítségével. Ilyenkor arra is mód nyílik, hogy egy interpolációs technológia segítségével az 5 megapixeles (2592 x 1944) felbontást 16 megapixelig (4608 x 3456) tolja ki a felhasználó. A kezelését egy 2,8 hüvelyk képátlójú, szemüveg nélkül nézhető 3D LCD kijelző segíti. Pakoltak rá egy USB és egy HDMI csatlakozót, rendelkezik természetesen akkumulátorral, ám ennek kapacitásáról nem szolgált információval a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés