Hirdetés

Telefonnal, tablettel vezérelhető kamkorderek a JVC-től

Az okostelefonok elterjedése eléggé betett a hagyományos turistakamerák piacának, ennek ellenére még mindig akad jó néhány cég, amely bízik ezekben a termékekben. Ilyen például a JVC, amely folyamatos fejlesztésekkel menekül előre, ezt remekül példázza a közelmúltban bemutatott két új kamkorderük is.

JVC GZ-EX350
JVC GZ-EX350

A GZ-EX370 és a GZ-EX350 között a különbség mindössze a bépített, adattárolásra szolgáló memóra méretében rejlik. Amíg ugyanis az EX370 esetében 32 gigabájttal gazdálkodhat a felhasználó, addig a másiknál be kell érni ennek a felével. Cserébe viszont olcsóbb, hiszen  650 dollárt kell fizetni érte, míg a testvére 720 dollárba kerül. A tárolókapacitás a kártyolvasónak köszönhetően egyébként akár tovább bővíthető. A Full HD felbontású felvételek elkészítését biztosító, negyvenszeres optikai zoomra képes, Konica Minolta lencsékkel ellátott termékekbe egy 1/5.8 típusú CMOS szenzor került, és a képstabilizátor sem hiányzik belőlük. A 240 grammot nyomó kamerák megkapták a gyártó régebbi termékeiből ismert Intelligent Auto Shooting rendszert, ami 12 előzetesen beprogramozott profilt tartalmaz. A felhasználónak ezek közül kell kiválasztania az aktuális körülményekhez leginkább passzolót, de természetesen közvetlenül, manuálisan is módosíthat az egyes beállításokon.

A 3 hüvelykes LCD kijelzővel, illetve beépített WiFi-vel bíró kamkorderek képesek vezeték nélküli kapcsolaton keresztül átküldeni a felvett anyagokat a kompatibilis eszközökre. Sőt, akár Android vagy iOS operációs rendszert használó okostelefonnal, illetve tablettel is vezérelhetőek, azaz látható a rögzítendő kép, aktiválhatóak az egyes funkciók, megváltoztathatóak a paraméterek a megfelelő alkalmazás letöltése után. Emellett kompatibilisek a CU-PC1 névre hallgató, horizontálisan 90, vertikálisan 40 fokban elmozdítható motoros állvánnyal, ami szintén irányítható személyi mobil eszközről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JVC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés