Hirdetés

Saját LCD kijelzővel ellátott Ustream kompatibilis sportkamera a JVC-től

A sportkamerák piaca komoly lehetőségeket rejt magában. Kezdik ezt felismerni a „nagy” gyártók is, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az iparágban igen komoly múlttal bíró JVC is előállt egy ilyen jellegű termékkel.

JVC GC-XA1
JVC GC-XA1

A GC-XA1 egy kicsi, kompakt, körülbelül tíz dekagramm súlyú kamera. Ennél fogva viszonylag egyszerűen rögzíthető egy kerékpár kormányára, sisakra, az autó oldalára vagy akár egy snowboard deszkára. Öt méteres mélységig vízálló, ellenáll a pornak és az ütéseknek, és kibírja, ha két méteres magasságból a földre ejtik. 1/2.5 típusú CMOS szenzor került bele, képes a Full HD felbontású felvételek elkészítésére, igaz csak másodpercenkénti harminc képkockás sebesség mellett. Emellett lehetőség nyílik 1280x720 (60 fps) és 848x480 (30 fps) felbontású anyagok rögzítésére is, és persze segítségével állóképek is lőhetők.

JVC GC-XA1
JVC GC-XA1

Saját memóriával nem rendelkezik, viszont olvasója akár a 64 GB tárolókapacitású SDXC memóriakártyákkal is elboldogul. Akkumulátorának üzemidejéről nem szolgált egyelőre hivatalos információval a gyártó. Az ilyen jellegű termékek egyik Achilles sarka a kezelés, hisz a kisméretű kamerákról sok esetben lespórolják az LCD kijelzőt. Ez innen nem hiányzik, igaz az oldalára került, ami első látásra kicsit furának tűnik. Viszont lehetővé teszi, hogy ennek a képét azonnal egy okostelefonra transzportálja vezeték nélküli adatátviteli kapcsolat segítségével, így a felhasználó a telefonján vagy a tabletjén láthatja, hogy épp mit is vesz fel. Rendelkezik beépített Wi-Fi-vel, és számítógép használata nélkül képes a YouTube-ra vagy a Facebookra videókat feltölteni. Ráadásul támogatja az Ustream féle video stream technológiát, azaz élő netes közvetítésre is alkalmas külön számítógép bevetése nélkül.

A termék július közepe-vége felé kerül a boltokba 350 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • JVC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés