Hirdetés

Környezetbarát tévék a Sharptól

A Sharp a 3D-s őrület közepén sem feledkezik meg a kisebb méretű, hagyományos LCD tévék további fejlesztéséről. A vállalat bejelentette, hogy április 15-től megvásárolható három új készülékük, amelyek tervezése során a környezetvédelmi szempontokat is fokozottan figyelembe vették, legalábbis a cég közleménye szerint.

A három új modell az LC-32E7, az LC-26E7, illetve az LC-20E7 névre hallgat, amiből könnyen kikövetkeztethető, hogy 32, 26 és 20 hüvelykes képátlóval rendelkező tévékről van szó. És valóban. Az ASV LCD panelt használó készülékek betekintési szöge vertikálisan és horizontálisan is 176 fok. Ennél jóval fontosabb, hogy maximum 1366x768 képpont megjelenítésére képesek, tehát egyáltalán nincs szó Full HD felbontásról.

A 7000:1 kontrasztaránynak, illetve a különféle képjavító eljárásoknak köszönhetően állítólag igazán élethű a kép, a színek szinte leugranak a képernyőről. A többek között két HDMI csatlakozóval felszerelt eszközök a beépített szenzoruk révén képesek a külső fényviszonyok elemzésére, és az adott funkció aktiválása esetén ahhoz igazítják a különböző beállításokat. Ezzel elméletileg energiát lehet megspórolni, ráadásul a készülékek készenléti állapotban mindössze 0,1 wattot fogyasztanak, amellyel a Sharp szerint egy újabb lépést tettek a zöldebb világért.

Az új tévék dizájnja Toshiyuki Kita nevéhez fűződik, tehát megint sikerült egy neves művészt megnyerni erre a feladatra. Az LC-32E7 900, az LC-26E7 800, a legkisebb testvér pedig várhatóan 650 dollár körüli áron vásárolható majd meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés