Hirdetés

RGBY technológiával felvértezett, ultra-alacsony fogyasztású tévék a Sharptól

A focivébé előtt a gyártók érthető módon felpörgetik a tévépiacot, a karácsonyi szezon mellett ilyenkor realizálják ugyanis az éves bevételük nagy részét. Ennek megfelelően az LCD szegmens egyik vezető vállalata, a Sharp a sportesemény előtt bemutatta az új Aquos LE810 és LE820 Full HD szériát.

A konszern már az év elején lerántotta a leplet az RGBY technológiáról, amelynek lényege, hogy a sárgát is hozzáadják a három alapszínhez, ami elméletileg a színskála és a színárnyalatok kibővülését eredményezi. A hajszálnyi különbségek még finomabb visszaadása állítólag az arany, a sárga, a zöld, a kék és a barna különböző árnyalatainál érhető tetten.

Sharp LE810
Sharp LE810

Az új tévékkel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a Sharp továbbra is rajta maradt a zöld vonalon, hiszen a friss modellekkel a tavalyi LE700 és LE600 típusjelzésű megoldások által felállított rekordokat is sikerült megdönteni. Jelenleg ugyanis csak ezek a termékek képesek az 52 hüvelykes képátlójú kategóriában a fogyasztást 100 watt alá csökkenteni (az IEC besorolás szerinti, „otthoni üzemmódban” készített mérési eredmények alapján).

Az edge-lit LED háttérvilágítási eljárás előnyeit kihasználva sikerült a készülékek vastagságát jelentősen lecsökkenteni. Emellett a tervezők felszerelték őket érintésvezérelt kezelőpanellel, forgatható üvegtalppal, valamint megvilágított kezelőgombokkal.

A 100 Hz technológiával felvértezett készülékek rendelkeznek integrált DVB-C és DVB-T tunerekkel, illetve CI slottal. Található rajtuk többek között négy HDMI bemenet, Scart csatlakozó, és egy USB port is. Mindkét sorozat támogatja a DivX HD szabványt, azonban csak az LE820 tagjai kapták meg a DLNA tanúsítványt. További szolgáltatás a TimeShift funkció, aminek hála a 8 GB-os belső memória 150 percnyi PAL (6Mbit/s) és 60 percnyi HD (16Mbit/s) anyag rögzítésére képes.

Sharp LE820
Sharp LE820

A 40 hüvelykes LE810 329 990, míg az LE820 399 990 forintba kerül. A 46 colos kategóriában az árak 439 990 és 499 990 forintra változnak, a legnagyobb 52 hüvelykes LE820 pedig 699 990 forintot kóstál majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés