Hirdetés

Óriásképernyő a Sharptól

A japán vállalat – nagyon helyesen – az otthoni tévénézők mellett az üzleti felhasználókat is megtalálja időről időre termékeivel. Bár külsőre ezek az eszközök hasonlónak tűnnek, a különbség közöttük zongorázható. Az utóbbi csoportba tartozó készülékeknek jobban kell bírniuk a strapát, tűrniük kell a hőingadozást, a folyamatos működést, és az sem árt, ha mátrixba kötve is használhatók, és akkor még nem beszéltünk a nagy fényerőről, illetve a mindenki által elvárt felbontásról és kontrasztarányról.

A Sharp PN-V601 típusjelzésű, hatvan hüvelyk képátlójú berendezése is ebbe a kategóriába tartozik. Különlegessége, hogy jelenleg ez a világ legvékonyabb kerettel rendelkező professzionális kijelzője, 6,5 milliméteres kávájának köszönhetően. Ennek igazán akkor van jelentősége, amikor egymás mellé, egy mátrixba kötik a készülékeket, hiszen így minimálisra csökken a közöttük feszülő zavaró négyzetháló.

A PN-V601 LED-es háttérvilágítást használ, amely elméletileg a korábbinál magasabb fényerőt és energiatakarékosabb használatot tesz lehetővé. Az mindenesetre tény, hogy a 700 cd/m² fényerő első hallásra valóban elegendőnek tűnik még világos környezetben is. A maximális felbontása 1366x768, amely a professzionális kijelzők között kimondottan nagynak számít.

A modell állítólag nulla és negyven Celsius fok között minden gond nélkül elzümmög, súlya negyvennégy kilogramm. A termék Japánban augusztus utolsó napján jelenik meg, de az áráról egyelőre még semmit nem lehet tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés