Hirdetés

Három dimenzió a vásznon

Az utóbbi időben a Sharp elsősorban az LCD tévék szegmensére koncentrált, ám most bemutatták legújabb projektoraikat, amelyek azt bizonyítják, hogy a vállalat más téren is igyekszik innovatív termékeket kifejleszteni.

A vállalat a Paperworld 2010 kiállításon mutatta be először a nagyközönség számára a 3D-kompatibilis projektorokból álló termékcsaládját. Korábban a háromdimenziós tartalmak megjelenítéséhez két, egymással összeköttetésben álló készülékre volt szükség, amelyek külön-külön vetítették a képet a jobb és a bal szem számára. Mint ahogyan az a vállalat közleményéből kiderült, az új Sharp 3D ready DLP projektorok a két szemnek szánt adatfolyamokat egyetlen kimeneti jellé egyesítik, és a két külön képet magas frekvenciával, váltakozva vetítik.

A DLP-ink technológiára épülő projektorhoz aktív (shutter) szemüveg szükséges. Az eljárás során a megjelenítő eszköz, tehát ez esetben a projektor felváltva küldi a bal, illetve a jobb szem számára látható képet. A szemüveg „lencséibe” épített monokróm LCD kijelzők pedig azért felelnek, hogy egy adott pillanatban csak az egyik szemünkhöz jusson el az információ. A Sharp projektorokban a 120 hertzes technológiát használják, ami azt jelenti, hogy a képek 60 hertzes frekvenciával, felváltva jelennek meg a jobb és a bal szem számára.

A termékek fényereje 4500 ANSI lumen, a statikus kontrasztarányuk pedig 2500:1 Ez pedig annyit tesz, hogy a vetített kép még ideálisnak koránt sem nevezhető körülmények között is jól látható. Azaz a modellek így az otthoni mozizás mellett prezentációs célra is alkalmasak, bevethetők olyan irodákban is, ahol nem mindig nyílik mód a teljes besötétítésre. Ezek a 3D ready DLP projektorok 1024x768 képpont megjelenítésére képesek, és természetesen 2D módban is üzemeltethetők.

A Sharp márciusban kezdi meg új, 3D tartalmak megjelenítésére képes projektorokból álló sorozatának, tehát a PG-D2500X XR-55X PG-D3010X PG-D40W3D PG-D45X3D  típusjelzésű modelleknek a forgalmazását. Áraik a gyártó állítása szerint elenyésző mértékben haladják majd meg meg a hasonló képességekkel rendelkező 2D XGA projektorok árát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés