Hirdetés

Zalman Z5 és Z5 Plus midi ház – nem szereti a derékszöget

A tegnap bemutatott Zalman ZM-LE belépőszintű tápszéria mellett az Overclockers.ua egy midi toronyházra, helyesbítve annak két variánsára is fényt derített. A Zalman Z5 és Z5 Plus kinézete és felépítése megegyező, csupán apróságokban különböznek egymástól. A 205 x 460 x 490 mm-es midi torony formavilága meglehetősen szögletes, amit a derékszögű vonalak kerülésével próbáltak meg izgalmasabbá tenni. A ház kívül-belül matt fekete festést kapott és az előlap is elég minimalista, teljesen vállalható az összkép. Szemből az elülső ventilátor légbeömlő résein kívül csak 3 x 5,25”-es külső meghajtóhely és némi márka- és modelljelzés látható.


(forrás: Overclockers.ua) [+]

A kivezetések a ház tetejére kerültek, ahol a Z5-ön 2 x USB 2.0 port, fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet sorakozik, míg a Z5 Plus ezenfelül egy USB 3.0 portot és egy kétcsatornás ventilátorvezérlőt is felvonultat. Az oldallapot (amely a Z5 Plus esetén ablakos) eltávolítva egy teljesen átlagos, de rendezett beltér fogadja a felhasználót, amelynek a kor követelményeinek megfelelően szinte minden porcikája szerszámmentesen szerelhető, de a bővítőkártyák rögzítését inkább csavarokra bízták.


(forrás: Overclockers.ua) [+]

Belsejébe 3 x 3,5”-es és 2 x 2,5”-es HDD/SSD építhető, a merevlemezkeret kialakítása nem akadályozza hosszabb videokártyák rendszerbe illesztését sem, ezek hosszát 330 mm-ben maximalizálta a gyártó. Az alaplaptálcán megfelelő méretű szerelőablak és számos kábelbújtatási lehetőség sorakozik.


(forrás: Overclockers.ua) [+]

Alapesetben egy 120 mm-es, kék LED-es elülső, és egy szintén 120 mm-es hátsó ventilátor gondoskodik a kereszthuzatról, amely a Z5 Plus-nál még egy 120 mm-es, kék LED-es felső egységgel egészül ki. A vízhűtés előkészítést sem spórolták le, amely két hátlapi tömlőfuratban ölt testet.


(forrás: Overclockers.ua) [+]

A Zalman Z5 és Z5 Plus midi házért rendre 67 és 70 dollárt kérnek. Tekintve, hogy mindössze 3 dolláros felárért ablakos oldalpanelt, kétcsatornás ventilátorvezérlőt, még egy ventilátort és két USB 3.0 portot is adnak, a sima Z5-nek nincs sok létjogosultsága – feltéve, ha nem kedveljük az átlátszó oldalpanelt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés