Hirdetés

Zalman HTPC ház színes kijelzővel

A Zalman HD160-ban egy olyan házat ismerhettünk meg, amely teljes értékű, erős konfigurációkat is képes hűsen tartani, míg házimozizásra kihegyezve egy csöndes rendszernek jelent kitűnő otthont. Az igényes – és borsos áron kínált – háznak elkészült egy újabb, még extrább változata, a HD160XT.

Az új modellben az előlapi VFD kijelzőt egy 7 hüvelykes, 1024x768 pixel felbontású, érintésérzékeny, színes LCD panel váltotta fel, amelyen megtekinthetők a rendszer aktuális paraméterei (hőmérsékletek, ventilátorok fordulatszáma, CPU-terhelés, hálózati forgalom és sok más egyéb), valamint – önmagában vagy a mellékelt iMON távirányítóval összedolgozva – a multimédiás tartalmak kezeléséhez is praktikus és látványos felületet biztosít. A ház a Windows XP Media Center Editionnel is együttműködik, így nem meglepő, hogy a médialejátszó indításához külön gomb került az előlapra, és ügyeltek a kompatibilitási kérdésekre is.

A bevált szellőzőrendszerrel (három 8 és egy 9,2 cm-es ventilátorral) ellátott házba egy 5,25 hüvelykes meghajtó és öt 3,5 hüvelykes merevlemez szerelhető, a szokásos csatlakozók (USB, FireWire, audio) és a memóriakártya-olvasó aljzatai egy csapóajtó mögött húzódnak meg. Az alumíniumból készült, 46 x 43,5 x 16 cm méretű házba ATX vagy microATX alaplap illeszthető. A HD160XT fekete és natúr aluszínben kapható, ára 650 euró körül alakul; a Zalman a kijelzőre képponthiba-mentességet garantál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés