Hirdetés

Yeong Yang: PC-házak microBTX alaplapokhoz

A jelek szerint az Intel 2005-ben már erőteljesen propagálni fogja a BTX formátumnak megfelelő alaplapokat és számítógép-házakat, a szabvány egyik korai alkalmazóját, a minőségi termékeiről ismert Yeong Yangot nemrég elismerésben is részesítette.

A Yeong Yang ebben a hónapban vezeti be a piacra YY-43xx sorozatú házait, amelyek microBTX formátumú alaplapokat, illetve I. típusú processzorhűtő-modulokat fogadnak be. A mintegy 27 liter űrtartalmú modellekben két darab 5,25 és négy darab 3,5 hüvelykes rekesz áll a meghajtók rendelkezésére.

Az újfajta házak egyik ismérve az előlapon található levegő-beömlőnyílás, amely közvetlenül a CPU hűtőjét látja el friss légárammal. Az elrendezés az ATX-hez képest fordított, vagyis az alaplap a ház bal oldalán helyezkedik el, a bővítőkártyák így felfele néznek, ami különösen a videokártya hűtésében (és a GPU-n dolgozó ventilátor csapágyának élettartamában) érezteti jótékony hatását.

A most bemutatott BTX-házakat hamarosan újabbak követik: az ugyancsak microBTX formátumú alaplapokat fogadó YY-B1xx sorozat kisebb toronyházakkal, az YY-72xx sorozat pedig helytakarékos desktop házakkal szolgál, míg az YY-14xx széria normál méretű tornyokat kínál BTX-lapok beszereléséhez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés