Hirdetés

Középkategóriás házimozi erősítőt szán belépő szintre a Yamaha

A Yamaha bejelentette, hogy egy új házimozi erősítővel lép színre március közepén a 450 dollárba kerülő RX-V377 típusjelzésű készülék személyében. Az 5.1 csatornás termék tudása alapján inkább tűnik középkategóriásnak, de a cégnél az idei évben ez lesz a belépő modell.

Yamaha RX-V377
Yamaha RX-V377 [+]

A csatornánként 135 wattos névleges teljesítményre képes, hálózatra is csatlakoztatható modell tervezésénél odafigyeltek arra, hogy ha lehet egy kisebb tévéállvány egyik polcára is odaférjen, így magassága alig haladja meg a 30 centimétert (31,5 cm), mélysége 15,1 centiméter, szélessége pedig 43,5 centiméter, tömege 7,4 kilogramm. A készülék biztosítja az UHD tartalmak kezelését, és került bele egy 24 bit/192 kHz támogatású TI Burr-Brown DAC is. Természetesen elboldogul a különféle térhatású hangszabványokkal, többek között a Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio sem állítják áthághatatlan akadályok elé.

Yamaha RX-V377
Yamaha RX-V377 [+]

Megkapta a cég Virtual Cinema Front névre hallgató technológiáját, aminek köszönhetően akkor is képes, legalábbis elméletben, a térhatású hangzás megteremtésére, ha nincs mód a hátsó hangfalak elhelyezésére. Az Extra Bass funkció pedig akkor lehet hasznos, ha mélynyomó nem csatlakozik a készülékhez, ilyenkor ugyanis értelemszerűen nagyobb hangsúlyt kapnak a basszus hangok. Továbbá megkapja az YPAO-t (Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer) és ez lehetővé teszi, hogy a termék egy mikrofon segítségével a helyiség egy kívánt pontjába, zónájába optimalizálja a megszólalást. Rendelkezik AM/FM tunerrel, azaz rádióként is funkcionálhat, és megvásárolható hozzá az YBA-11 típusú Bluetooth adapter, aminek köszönhetően vezeték nélküli úton is eljuttathatóak rá a zeneszámok, audioanyagok a kompatibilis termékekről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés