Hirdetés

Hamarosan a boltokban a Yamaha legolcsóbb idei AV erősítője

A Yamaha az idei év első felében több házimozi erősítőt dob piacra, köztük április elején mind közül a legolcsóbbat, az RX-V375 típusjelzésű terméket. Ha sikerül egy jó akciót kifogni, akkor a modell már akár 265 dollárért is hazavihető, ami a képességeit tekintve egész jó üzletnek tűnik.

Yamaha RX-V375
Yamaha RX-V375 [+]

A gyártó által megadott optimális kimeneti teljesítmény csatornánként, 20 Hz-től 20 kHz-ig terjedő frekvenciaátvitel mellett, 6 ohmos impedanciánál és 0,09%-os teljes harmonikus torzítás mellett 70 watt. A maximális teljesítménye egyébként csatornánként 135 watt (1 kHz, 6 ohmos impedancia, 10% THD), de ilyenkor kompromisszumokat kell kötni a hangminőség terén. A 3D és UHD tartalmak kezelését is biztosító, teljesen átlagos méretű (435 x 151 x 315 mm), 4,5 kilogramm súlyú készülék természetesen biztosítja a többcsatornás hangformátumok kezelését (Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, Dolby Digital, DTS-HD Master Audio, DTS-HD High Resolution Audio, DTS Express, DTS,DSD 6ch, PCM, 2ch-8ch, AAC).

Rendelkezik saját médialejátszóval, azaz az USB porton keresztül csatlakoztatott adattárolókon található WAV, MP3, WMA és MPEG4 AAC fájlok megszólaltatására is módot ad. Nem hiányzik belőle az AM/FM tuner, így rádiózásra is alkalmas, és megkapta a cég saját fejlesztésű YPAO (Yamaha Parametric Room Acoustic Optimizer), illetve Cinema DSP névre hallgató technológiáit. Utóbbi már a régebbi, felső kategóriás termékekből ismerős lehet, és elméletileg képes arra, hogy a mozitermekben megszokott térhangzást reprodukálja. A másik egy olyan kalibrációs eljárás, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó egy mikrofon segítségével a helyiségben a legjobb minőségű hangot egy adott pontba koncentrálja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés