Hirdetés

XTEX 7 hüvelykes My Tablet Andorid 4.0-val, 150 dollárért

A 200 dollár körüli és ez alatti tablet szegmensben nem könnyű a gyártóknak érvényesülni, ugyanis ezen piac jelentős részét az Amazon és a Barnes & Noble megfelelő eszközei uralják. Azonban mindig akadnak olyan vállalkozók, akik megpróbálnak rést ütni a pajzson, most éppen például az XTEX kíván egy szeletet kihasítani magának a tortából legújabb 7 hüvelykes tabletjével, amely nemes egyszerűséggel a My Tablet nevet viseli.


[+]

A mindössze 150 dolláros szerkezet már rendelkezik a legújabb Android operációs rendszerrel, az Ice Cream Sandwich-csel (4.0.3), vételára viszont csak 150 dollár, a gyártó külön felhívja a figyelmet, hogy ez bizony 50 dollárral kevesebb, mint amennyit egy Amazon Kindle Fire-ért kérnek. Ez kifejezetten jól hangzik, de vajon milyen kompromisszumokat kell bevállalni az alacsonyabb vételár érdekében? A Kindle Fire-höz hasonlóan a My Tablet is 7 hüvelykes képátlójú megjelenítőt kapott, azonban az Amazon kütyüjében látott, jő minőségű (IPS panel, 1024x600 pixeles felbontás) kijelzőjéhez képest ebben az esetben egy egyszerűbb, 800x480-as panellel kell beérni.


[+]

A középpontban egy 1,5 GHz-es SoC található, munkáját 1 GB rendszermemória segíti. A háttértár szempontjából viszont a Fire 8 GB-os kapacitására rádupláz, ráadásul a My Tablet maximum 32 GB-os SD memóriakártyákat is fogad. Szintén az XTEX felé billenti a mérleget, hogy USB portján keresztül egy átalakító segítségével HDMI kimenettel is rendelkezik, így bármilyen erre alkalmas tévé vagy projektor meghajtására is alkalmas. Természetesen az olyan alapvető felszereltségek sem maradtak le a fedélzetről, mint a Wi-Fi modul, a 2 MP-es előlapi kamera és a kombinált audioaljzat. Sőt, a micro mellett egy normál méretű USB porttal is bír, így például külső eszközök és adattárolók csatlakoztatása sem igényel átalakító adaptereket. Fekete, fehér és rózsaszín burkolattal is rendelhető lesz.

Összességében tehát a kijelzőt leszámítva jobb specifikációval rendelkezik a XTEX 7 hüvelykes My Tabletje az Amazon masinájához képest, érkezésének pontos dátumát azonban még nem közölte a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés