Hirdetés

Point of View ProTab 2 9,7”-es IPS tablet

A pezsgő tabletpiacon minden kategóriában a belépő szinttől a csúcskategóriáig óriási a nyüzsgés, minden gyártó szeretné profitra váltani az új trendet. Ezek közül is talán az alsó és középkategória az, ahová szinte folyamatosan érkeznek a legkülönfélébb szerzetek szerte a világból. A Point of View (POV) is lát még fantáziát ebben a szegmensben, ezért bemutatott egy újabb tabletet ProTab 2 név alatt.


[+]

Egyik erőssége, hogy 9,7 hüvelykes panelje IPS (In-Plane Switching), amely kiváló színeket és betekintési szögeket jelent. Az ehhez társuló 1024x768 képpontos felbontása az egyre „élesedő” pixelháborúban nem tűnhet valami soknak, cserébe viszont 4:3 képarányú, amit tabletek esetében sokan jobban preferálnak, mint a szélesvásznú, 16:9-es variánsokat. 242x189x9 mm-es mérete egész jónak mondható, ráadásul a POV alumínium burkolatba öltöztette a készüléket.

A középpontban egy 1,2 GHz-en ketyegő Cortex-A8-as SoC található, amelyben egy Mali-400-as GPU hivatott kiszolgálni a játékos és multimédiás igényeket. A ProTab 2 fedélzetén 1 GB memória és 8 GB kapacitású háttértár kapott helyet, amely microSD memóriakártyával szabadon bővíthető (max. 32 GB-ig). A vékony ház ellenére szerencsére a mini USB mellé mini HDMI (1.4) csatlakozó is került, így elméletileg némi mozizásnak sincs akadálya. Az eszköz élében ezen kívül már csak a töltő és a kombinált headset aljzat sorakozik. Vezeték nélküli kommunikációra Bluetooth és IEEE 802.11b/g Wi-Fi áll rendelkezésre.

A felszereltséghez hozzátartozik még egy előlapi 0,3 MP-es és egy hátlapi 2 MP-es kamera, valamint egy G-szenzor is, tehát a tablet hozza a minimum elvárt szintet. Szerencsére, ahogy más újonnan érkező tábla esetében, a ProTab 2 is már Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszerrel érkezett meg az európai piacra, vételára a legtöbb országban picivel 300 euró alatti. Tekintve az ASUS Transformer alig magasabb (399 dollár) vételárát, az árcédula még némi korrekcióra szorul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés