Hirdetés

Radeon 9550-tuning Abit módra

Az elsőként Radeon X600 Pro és X300 SE videokártyáinál bevezetett vGuru technológiát újabb termékcsoportban teszi elérhetővé az Abit: ezúttal a Radeon 9550-eseket látja el továbbfejlesztett tuningfunkciókkal.


Abit R9550XTurbo-Guru

A vGuru egységes grafikus felületet biztosít a hardver jellemzőinek megfigyeléséhez és finomhangolásához. Az OC Guru nevű komponens segítségével a GPU és a memória órajele és feszültsége állítható be, valamint leolvashatók a hőmérsékleti értékek és a ventilátor fordulatszáma. A Fan EQ révén a hűtőventilátor hőfokfüggő szabályozására van lehetőség, míg a BlackBox a terméktámogatást egyszerűsíti: szükség esetén összegyűjti és e-mailben továbbítja a kártya valamennyi fontos adatát a gyártónak.

A vGuru mellett egyes modelleken az XTurbo szolgáltatás is elérhető, amely két BIOS-chipet takar – az egyik a normál beállításokat tartalmazza, míg a másik olyan opciókat, amelyektől akár 25 %-os gyorsulás remélhető. A kettő között egy hardveres jumperrel lehet váltani. A dupla BIOS természetesen biztonsági tartalékként is használható: ha az egyikkel nem indulna a videokártya, a másik ugorhat be helyette, amíg egy flash-elés ismét rendbe nem hozza.

A most bejelentett R9550-Guru és R9550XTurbo-Guru grafikus processzora két vertex egységet és négy pixel-futószalagot tartalmaz, és 250 MHz-en üzemel. A DDR memória mérete mindkét esetben 128 MB. A kártyák DVI, VGA és TV-out kimenetet biztosítanak, a gyártó a szükséges kábeleket (köztük egy S-Video/kompozit és egy DVI/VGA adaptert), továbbá a PowerDVD 5 szoftvert csomagolja melléjük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés