Hirdetés

Márciusban jön az eredeti Xbox gamepad felújítása

A Duke néven becézett ikonikus játékvezérlőnek 16 éve jelent meg az eredeti verziója.

A Microsoft tavasszal nagyon rástartol a retró irányra, ugyanis márciusban elérhetővé teszik az eredeti Xbox konzol játékvezérlőjét, amelyet akkoriban csak Duke néven becéztek. Persze a tényleges termék szempontjából nem kell őskövületre gondolni. Bár a gamepad alapja mégis 16 éves, ezt a vállalat a kornak megfelelően modernizálja, többek között USB portra lehet majd csatlakoztatni, így tökéletes lesz az Xbox One konzolokhoz, illetve a PC-khez is.


[+]

Az alapvető kialakítás nem változik, minden korábbi gomb és kar ugyanott marad, ahogy a meglehetősen robusztus méretet sem módosítják a tervezők. Ennek hála a retró élményt kereső játékosok elégedettek lesznek, viszont az új játékokkal való kompatibilitás érdekében szükség volt két kisebb gomb hozzáadására, de ez valószínűleg nem fogja zavarni a potenciális vásárlókat. A frissített gamepad érdekessége még az OLED kijelző, ami egyben egy gomb is: lenyomása esetén lejátssza a klasszikus Xbox animációt.

A Duke becenevű szerkezet újraélesztése a Microsoft szerint azért jó ötlet, mert számos klasszikus Xbox játék érhető már el az Xbox One konzolokra, az pedig már sokszor kiderült, hogy a retró élmény visszahozásába megéri befektetni. A felújított klasszikus Xbox gamepad 70 dollárba fog kerülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés