Hirdetés

Már működik a SteamVR a Mixed Reality headseteken

Persze a támogatás csak béta szintű, mivel még lehetnek kompatibilitási problémák, az üzenet azonban így is egyértelmű.

A Windows 10 Fall Creators frissítésével a Microsoft komolyan belevetette magát a VR-piacba, és az így megszületett Mixed Reality platform elemeként érkeznek majd a kompatibilis headsetek is. Ez a rendszer azonban újnak mondható, így még csak most indul be a támogatása. Ez meglátszik azon is, hogy nagyjából 60 olyan játék és alkalmazás érhető el a Windows áruházon belül, ami kompatibilis az Mixed Reality headsetekkel.

Bár nem kérdéses, hogy a fenti szám a jövőben nőni fog, a Microsoft egy másik irányt is bevet a siker érdekében. Ennek hála a Mixed Reality platformhoz készülő headsetek kompatibilisek lesznek a Valve SteamVR rendszerével is, vagyis azok a Steamen elérhető VR játékok, amelyek ezt támogatják, futtathatóvá válnak az új hardvereken. Elméleti szinten még a Windows 10-re sincs szükség, de a gyakorlat ennél bonyolultabb, ugyanis a Mixed Reality headsetek csak a legújabb Windows operációs rendszerhez szánják, így a tesztelést ennek megfelelően végzik el a gyártók. Emiatt még a SteamVR platformon is csak Windows 10 mellett garantálják a tökéletes működést.

Egyelőre a SteamVR Mixed Reality headsetekre vonatkozó támogatása béta fázisban van. Ennek az oka az, hogy lehetnek még kompatibilitási problémák, és ezt nem csak magára a megjelenítésre kell érteni, hanem a játékvezérlők eltérése is okozhat kellemetlenségeket. Ezeket azonban folyamatosan próbálják korrigálni, hogy a hivatalosan is végleges támogatásra már minden flottul menjen. Utóbbira azonban nincs konkrét időpont megadva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés