Hirdetés

Túljárt az NVIDIA eszén a Gigabyte: mégis lesz GTX Titan Windforce 3X hűtővel

A Gigabyte régóta tervezgeti a GeForce GTX Titan speciális hűtővel való párosítását, de a cég folyamatosan jogi falakba ütközik, ugyanis az NVIDIA szabályai szerint a kiszemelt kártyán nincs lehetőség a referenciahűtő cseréjére. Ez keserű hír a cég számára, de a tervezők nem adták fel teljesen a WindForce 3X-mal felturbózott Titán elkészítésének tervét. Olyannyira nem, hogy találtak egy jogi kiskaput az NVIDIA szabályozásában, így ha nem is úgy, ahogy azt megszoktuk, de mégis elkészült a speciális Gigabyte GeForce GTX Titan csomag.


[+]

A Gigabyte alapvetően egy referenciaterméket kínál megvásárlásra, melynek főbb paramétereit már részleteztük egy korábbi hírünkben, és az új termék az órajeleket leszámítva a linkelt oldalon közölt specifikációkat másolja. A gyári tuning azonban jelen van, így a 837 MHz-es alapórajel 928 MHz-re nő, amihez 980 MHz-es garantált GPU Boost paraméter tartozik. A GDDR5 szabványú memórialapkák effektív órajele maradt 6 GHz-en.


[+]

A kártyán alapvetően a referenciahűtő dolgozik, és a felhasználó így is működtetheti, de a csomag része a különálló WindForce 3X, ami számos hővezető csővel, mértes bordával és három ventilátorral dolgozik. Ezt a felhasználónak egyénileg kell lecserélni a megvásárolt VGA-n, és ehhez a Gigabyte biztosít minden szükséges segédeszközt. Elvi síkon a hűtőcsere garanciavesztéssel jár, de a vállalat a csomagban elhelyezett hűtőre vonatkozóan feloldja ezt a korlátozást, viszont fontos, hogy a garanciát csak akkor lehet érvényesíteni, ha a referenciahűtőt is visszaszolgáltatja a felhasználó.

A GV-NTITANOC-6GD-B jelzésű Gigabyte GeForce GTX Titan WindForce 3X csomag hamarosan elérhető lesz, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs adat, de valamivel drágább lesz az alapcsomagnál, hiszen az extra hűtőt ki kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés