Hirdetés

A Gigabyte a Titan Black VGA mellől sem sajnálja a Windforce 3X hűtőt

Az NVIDIA még februárban leplezte le a GeForce GTX Titan Black érkezését, mely lényegében a Titant váltja némileg felturbózott teljesítmény mellett. Erre a modellre vonatkozóan a partnerek keze meg van kötve, így mindenki ugyanazt a VGA-t kínálja, csupán a referenciahűtőn található esetleges matricák különbözhetnek.

A Gigabyte is alapvetően egy referenciaterméket kínál megvásárlásra, melynek főbb paramétereit már részleteztük egy korábbi hírünkben, és az új termék az órajeleket leszámítva a linkelt oldalon közölt specifikációkat másolja. A gyári tuning azonban jelen van, így a 889 MHz-es alapórajel 1006 MHz-re nő, amihez 1111 MHz-es garantált GPU Boost paraméter tartozik. A GDDR5 szabványú memórialapkák effektív órajele maradt 7 GHz-en.


[+]

A kártyán a szabályoknak megfelelően a referenciahűtő dolgozik, és a felhasználó természetesen így is működtetheti, de a csomag része a különálló WindForce 3X, ami számos hővezető csővel, méretes bordával és három ventilátorral dolgozik. Ezt a vásárlóknak egyénileg kell lecserélni a megvásárolt VGA-n, és ehhez a Gigabyte biztosít minden szükséges segédeszközt. Elvi síkon a hűtőcsere garanciavesztéssel jár, de a vállalat a csomagban elhelyezett hűtőre vonatkozóan feloldja ezt a korlátozást, viszont fontos, hogy a garanciát csak akkor lehet érvényesíteni, ha a referenciahűtőt is visszaszolgáltatja a felhasználó. Ezt tehát nem érdemes eldobni.

A GV-NTITANBLKGHZ-6GD-B jelzésű Gigabyte GeForce GTX Titan Black WindForce 3X csomag már előrendelhető 910 eurós ajánlott fogyasztói ár mellett.

Előzmények

Hirdetés