Hirdetés

Wexler Flex ONE – a világ első flexibilis e-könyv-olvasója

Az utóbbi időben az Amazon Kindle Fire és a Nook Tablet csatározása egy kicsit elvonta talán a figyelmet az „igazi”, e-ink alapú e-olvasókról, azonban érdemes figyelembe venni, hogy előbbiek inkább plusz szolgáltatásokkal megtámogatott, kedvező árú tabletek, amelyek főleg a színes tartalmak, mozgóképek megjelenése és egyéb multimédiás tevékenységekre helyezik a hangsúlyt. Azonban a legjobb, nem papíralapú olvasási élményt még mindig az e-ink technológia szolgáltatja.


[+]

Persze ebben a szegmensben sem állt meg az élet, alig néhány hónappal ezelőtt mutattuk be az LG flexibilis EPD (Electronic Paper Display) paneljét, amely akár 40 fokos hajlítást is elvisel fizikai sérülés elszenvedése nélkül, de ami ennél is fontosabb, hogy ütésnek, nyomásnak és esetleges zuhanásnak is sokkal jobban ellenáll merev társainál. Az első, ilyen kijelzővel rendelkező modell felbukkanására szerencsére nem kellett sokat várni, ugyanis a Wexler bejelentette a Flex ONE-t, a világ első hajlékony e-olvasóját. A gyártó azonban nem csak flexibilitását emeli ki, hiszen 110 grammos tömege és 4  m-es vastagsága is rekordnak számít. Összehasonlítva az Amazon Kindle 8,7 mm és 170 grammos, vagy a Kindle Touch 10,1 mm és 213 grammos paramétereivel, ez a feltevés nagyon valószínű, hogy igaz.


[+]

Az LG EPD-nek köszönhetően 6”-es monokróm kijelzője XGA (1024x768 pixel) felbontású, vagyis ezen a téren is beelőzi az Amazon megegyező méretű, 800x600 pixeles eszközeit. 900 mAh-s akkumulátorának pontos üzemidejét nem árulták el, csak annyit írnak, hogy hetekig biztosan kitart egy töltéssel. Belső memóriájának kapacitása 8 GB (Kindle: 2 GB, Kindle Touch: 4 GB), ennek megtöltése USB 2.0 csatlakozón keresztül történhet. Vezeték nélküli kommunikáció megléte nem olvasható a specifikációban.


[+]

A támogatott formátumok között TXT, RFT, PDF, DOC, CHM, HTM, HTML, EPUB, FB2 és DJVU szerepel, de idővel valószínűleg az Amazon-féle AZW fájlokkal való kompatibilitás is pótlásra kerül. Kínai megjelenése a hírek szerint a napokban várható, vételára azonban még nem nyilvános, csakúgy, mint a nyugatabbra fekvő kontinenseken való forgalmazás megkezdésének időpontja sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés