Hirdetés

VoIP-újdonságokkal jelentkezik a D-Link

A D-Link két újabb termékkel bővíti az IP-alapú hangátvitelt (VoIP) szolgáló termékeinek választékát. A DPH-300S jelű telefon minden funkciót ismer, amit egy hagyományos, vezeték nélküli DECT telefontól megszokhattunk, köztük hívásvárakoztatással és -áirányítással, újratárcsázással, telefonkönyvvel és kihangosítással. Egyidejűleg csatlakoztatható a telefonvonalhoz, illetve egy szélessávú routeren keresztül az internethez. Kijelzőjéről leolvasható, milyen irányból érkezik a hívás, és egy előválasztással eldönthetjük, vezetékes vagy VoIP irányba akarunk-e hívást kezdeményezni. A DHP-300S a nyílt SIP szabványt támogatja, és két accountot képes kezelni, vagyis akár két SIP szolgáltatás közül választhatunk például a hívásirányhoz vagy napszakhoz megadott díjak függvényében. A bázisállomáshoz legfeljebb öt kézibeszélő csatlakoztatható, melyek hatótávolsága beltérben nagyjából 50 m, nyílt terepen 300 m. A telefon július közepétől vásárolható meg, ajánlott ára 34 900 forint.

A DVG-5121SP egy kétportos telefonadapter, melyre két analóg telefont (vagy egy telefont és egy faxot) lehet rákötni, amelyek így alkalmassá válnak az interneten keresztüli kommunikációra – akár egymással párhuzamosan. Az előbbihez hasonlóan ez az eszköz is a SIP protokollra alapoz; egyebek mellett támogatja a hívásátirányítást, a hívófél-kijelzést, a háromfős konferenciabeszélgetéseket, a gyorstárcsázást. Az IP-alapú hangátvitel mellett normál telefonvonalra is rácsatlakoztatható, amely az internet-kapcsolat kiesése vagy áramszünet esetén biztonsági tartalékként szolgál. Az adapter routert is tartalmaz, azaz egy DSL/kábelmodem és egy switch közé kötve nem gátolja a helyi hálózat számítógépeinek adatforgalmát; QoS funkciója garantálja a beszédforgalom megfelelő szintű priorizálását. A DVG-5121SP telefonadapter már kapható Magyarországon, ajánlott ára 19 990 forint.

A D-Link a két újdonságot nem csupán kisebb irodákba, hanem otthoni felhasználásra is ajánlja, ennek megfelelően igyekeztek a konfigurálást egyszerűvé tenni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés