Hirdetés

Az NVIDIA publikálta a GeForce GTX 1070 specifikációját

Hivatalos start továbbra is nyár elejére van tervezve, de legalább papírra van vetve, hogy mi is lesz ebből a VGA-ból.

Az NVIDIA a GP104-es GPU-val kapcsolatban eddig kizárólag a GeForce GTX 1080-ra koncentrált, pedig valójában a GeForce GTX 1070 sokkal nagyobb érdeklődésnek örvendhet, mivel jóval olcsóbb lesz. Ennek a modellnek a Founder verziója egyébként június 10-én startol, viszont a vállalat szinte semmit sem árult el róla, leszámítva persze azt az információt, amihez a GP104 általános elemzésével hozzá lehetett jutni.

Mára azonban kiderült, hogy konkrétan milyen specifikációval rendelkezik a GeForce GTX 1070, ami természetesen szintén a GP104-es GPU-t használja, de nem teljes értékű konfigurációban, vagyis a benne található 20 SMP-ból 5 darab letiltásra kerül, vagyis 1920 shader feldolgozó lesz aktív benne. A ROP blokkokhoz és a memóriavezérlőhöz azonban az NVIDIA nem nyúl.

Az órajel tekintetében a GPU Boost 1683 MHz lesz, de a GeForce GTX 1080-hoz hasonlóan ez nagyon gyorsan az alapórajelre csökken, amint a kártya eléri a maximális megengedett hőmérsékletet. Az alapórajel azonban a GeForce GTX 1070 esetében 1506 MHz lesz, vagyis nem sokkal alacsonyabb a GPU Boost órajeltől.

A 8 GB-nyi fedélzeti memória viszont GDDR5 és nem GDDR5X szabványú lesz. Utóbbi azért fontos, mert a GeForce GTX 1070-ből már relatíve sok kártyát szeretne eladni a cég, így olyan memória kell, ami nagy mennyiségben is elérhető. Az effektív órajel egyébként így is 8 GHz lesz, vagyis az elérhető maximum.

A GeForce GTX 1070 TDP fogyasztása 150 watt lesz, de más szempontból az újdonság meg fog egyezni a nagyobbik testvér paramétereivel. Ez persze a Founder verzióra vonatkozik, amelyért 449 dollárt kell majd fizetni a megjelenés napján.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés