Hirdetés

HD modullal egészíthető ki a VIA EPIA-P710

A VIA leleplezte az EPIA-P710 típusú Pico-ITXe termékéhez készült úgynevezett HD modultját, mely P710-HD jelöléssel érkezik. A bővítőmodul segítségével a beágyazott rendszerek piacán is lehetőség lesz a DirectX 10.1-es programok futtatására és a HD videók lejátszására.


VIA EPIA-P710

A VIA EPIA-P710 jelenleg a vállalat egyetlen Pico-ITXe szabványú készüléke, amely 10 x 7,2 cm-es méretű, emellett a rendszer a két darab SUMIT (Stackable Unified Module Interconnect Technology) csatlakozónak köszönhetően tetszőleges modulokkal bővíthető. Az 1 GHz-es órajelen üzemelő VIA C7 processzorral és a VX800 típusú vezérlőhíddal felszerelt termék, egy S3 Chrome 9 szériás integrált grafikus processzorral működik, a rendszermemória pedig DDR2 szabványra épülő SO-DIMM modulokból áll.

A SUMIT interfészre már több bővítmény is megjelent, melyek PCI Expresst, ExpressCardot és USB 2.0 portot, vagy más csatlakozót tartalmaznak. Az új P710-HD jelölésű modul, azonban a grafikus rendszer képességeit bővíti az S3 4300E névre keresztelt grafikus processzor segítségével. Az új lapka támogatja a DirectX 10.1 API-t és a HD videók kompromisszummentes lejátszását. A P710-HD modulon 256 MB kapacitású GDDR2 memória található, a kimenetek közül pedig két darab DVI, egy HDMI és egy S-Video kapott helyet rajta.


VIA P710-HD

Az új rendszer működés közben is megtekinthető lesz a jövő héten megrendezendő Embedded Systems Conference kiállításon, a pontos megjelenési időpontról azonban még nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés