Hirdetés

Új médiaprocesszorok a Samsungtól

A Samsung elmondása szerint a digitális képkeretek piaca az elmúlt hónapokban folyamatosan növekedett, és az elemzők véleménye szerint a termékek iránti igény továbbra is magas lesz. A dél-koreai óriáscég ennek megfelelően bejelentette a 65 nm-es technológiával gyártott, S5L2010 szériás lapkáit, melyeket elsősorban prémiumkategóriás digitális képkeretek gyártóinak ajánlanak.

Az új SoC (System on Chip) termékek az ARM9 magra épülnek, grafikus vezérlőjükhöz pedig analóg és digitális LCD kijelzők alkalmazhatók, LED háttérvilágítás és maximum 1024x768 pixeles felbontás mellett. A chipek támogatják a kompatibilis operációs rendszerek valós idejű futtatását, melyek betöltése NAND flash alapú kártyákról oldható meg. Az előbbi tulajdonság kihasználásához így kártyaolvasót kell integrálni a fenti lapkákkal szerelt készülékekbe.

Az új Samsung lapkák felhasználásával készülő képkeretek egy másodperc alatt dekódolnak majd egy 57 megapixeles JPEG képet, emellett az MP3, a WMA, az OGG és az AAC audió, illetve az MPEG 1/2/4 és az Xvid videó fájlok lejátszására is képesek lesznek. A számítógéppel való összeköttetést az USB 2.0 csatoló biztosítja, továbbá a chipek támogatják az érintőképernyőt, a TV-Out és a DVB-T interfészek használatát, illetve az infravörös kapcsolat kialakítását is.

Az S5L2010 szériás termékek tömeggyártása a jövő év első negyedévében kezdődik meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés