Hirdetés

Projektorból vetített világ

Bár a képmegjelenítők közül az igazán nagy figyelmet a tévék happolják el, azért a projektor univerzumban sem állt meg az élet. A Sanyo például bejelentette, hogy május végén piacra dobja a sikeres Z3000 utódját. A Z4000-es modell azzal kecsegtet, hogy képes a 60 Hz-es jelforrást 120 hertzre duplázni, mégpedig a már megszokott interpolációs technológia révén, azaz virtuális képkockákat illeszt be a valódiak közé.

Sanyo PLV-Z4000
Sanyo PLV-Z4000

Az LCD technológiára épülő projektor képes a Full HD felbontás megjelenítésére, és magától értetődően támogatja az 1080p/24-es formátumú anyagok lejátszását. A készülék rendelkezik a saját fejlesztésű TopazReal HD technológiával is, amely a gyártó állítása szerint  kiváló képminőséget eredményez. A termék két darab 1.3-as HDMI csatlakozót kínál, emellett maximális fényereje 1200 ANSI lumen, a kontrasztaránya pedig 65 000:1.

A lencsetolásnak, az automatikus trapéztorzításnak, valamint a kétszeres zoomnak köszönhetően a Z4000 meglehetősen sokoldalúan használható, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek a funkciók már alapelvárásnak tekinthetőek egy ilyen kaliberű készülék esetében. A három éves garanciával megtámogatott termék nem lesz olcsó, hiszen állítólag 2494 dolláros, azaz körülbelül félmillió forintos áron kerül majd a boltokba.

Az Optoma azok számára kínál megoldást, akik viszonylag olcsó házimozi projektort keresnek, és hajlandóak némi kompromisszumot kötni a képminőség terén. A vállalat bejelentette, hogy 1300 dollárról 565 dollárra csökkenti a HD73 típusjelzésű projektora árát.

Optoma HD73
Optoma HD73

A döntés hátterében az állhat, hogy ma már megtalálhatóak a piacon a Full HD felbontást kínáló, ezer dollárnál olcsóbb készülékek, az Optoma eme modellje pedig maximum 1280x768 képpont megjelenítésére képes. A HDMI csatlakozóval is megtámogatott készülék 1300 ANSI lumen fényerővel és 6000:1 kontrasztaránnyal operál, ami azért mutatja, hogy alapvetően egy jó termékről van szó, annak ellenére, hogy a HD73 már tényleg nem egy mai darab.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés