Hirdetés

Új, pico projektorokba szánt chipsetet mutatott be a Texas Instruments

Az igen kis méretű pico projektorok első darabjai még csak a közelmúltban bukkantak fel, de a jelek szerint a piaci résztvevők komoly potenciált látnak ebben a szegmensben. Mi sem bizonyítja ezt jobban mint az, hogy a gyártók egyre több ilyen jellegű terméket mutatnák be. Most a DLP technológia atyja, a projektor szegmensben megkerülhetetlen Texas Instruments is egy új megoldással jelentkezett.

A vállalat a barcelonai World Mobile Congress-en mutatta be új, nHD névre hallgató chipsetjét, amely cég közlése szerint áttörést hozhat e téren. A termék 640x360 képpontos felbontású kép megjelenítését teszi lehetővé, illetve elméletileg képes a 1000:1 kontrasztarány megugrására is.

Fontos kiemelni a termék méreteit is. A Texas Instruments közleménye szerint az nHD több, mint húsz százalékkal vékonyabb, és több, mint ötven százalékkal keskenyebb eszközök, alkatrészek előállítását teszi lehetővé, mint amire a korábbi WVGA chipset módot adott. Ahogyan Frank Moizio, a DLP üzletág vezetőjének szavaiból kiderült, ez várhatóan azt fogja eredményezni, hogy újabb és újabb szereplők lépnek be erre a piacra, hiszen most már valóban hatékony, és használható megoldást kínálnak számukra is. Frank Moizio elképzelései szerint a jövőben egyre több hordozható eszköz lesz majd képes a vetítésre. A notebookok, okostelefonok mellett, a kamerákat, fényképezőgépeket és hordozható médialejátszókat említette meg. A kérdés már csak az, hogy erre a szolgáltatásra létezik-e valós igény? Fognak-e a felhasználók több pénzt fizetni egy olyan termékért, amellyel kis távolságra, viszonylag kis méretű képet vetíthetnek. Erre egyelőre nincs válasz, és minden bizonnyal el kell telnie egy kis időnek, hogy tisztábban lássunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés