Hirdetés

Nyolcszoros tempó a piacvezetőtől

A kaliforniai székhelyű Memorex még ebben a hónapban piacra dobja nyolcszoros tempóval írható DVD+RW szabványú lemezeit, ezzel a világon elsőként olyan optikai adathordozót kínál, melyekre a gyors újraírást támogató DVD-írók segítségével valamivel kevesebb mint nyolc perc alatt rögzíthető 4,7 gigabájtnyi videoanyag, fotó, zene vagy egyéb adat.

A Memorex azon túl, hogy a fejlesztés és gyártás terén úttörő szerepet játszik, évek óta piacvezető pozíciót foglal el a DVD+RW korongok eladását tekintve: az NPD piackutató cég felmérése szerint az idei év első negyedévében a gyártó nagyjából 45 százaléknyi piaci részesedést tudhatott magáénak, ezzel jelentősen megelőzve a konkurenciát. Az NPD által szolgáltatott adatok ismeretében nem nehéz megjósolni, hogy a vállalat az elmúlt három év után idén is tartani fogja elsőségét a DVD+RW szabványú lemezek piacán.

Mint arról korábban beszámoltunk, a szabványt gondozó DVD+RW Szövetség eltökélt célja az írási tempó további növelése, így az újraírható DVD-k írási sebessége vélhetőleg jövőre túllép a 8-szoros határon, miközben a kétrétegű korongok írási tempója még idén gyorsulhat.

A Memorex augusztusban megjelenő DVD+RW 8x lemezei ötös csomagban kerülnek a boltok polcaira 9,99 dolláros (azaz körülbelül 2000 forintos) ajánlott fogyasztói áron, a hazai forgalomban azonban – a lemezek árába épített jogdíj miatt – vélhetőleg ennél valamivel drágábban lehet majd hozzájutni az adathordozókhoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés