Hirdetés

Van olyan stúdió, amely nem is tudta, hogy eltűnnek a játékai a GeForce Now-ról

Klei Entertainment nem érti, hogy pontosan mi történik, de ami ennél is furcsább, kvázi senki sem tud semmit.

Az NVIDIA a tegnapi napon jelentette be a GeForce Now heti változásait, amelyben beszámoltak arról, hogy számos stúdió és kiadó, eddig elérhető játékai kerülnek ki a rendszerből. Ebben olyan nagyon nagy újdonságot ne keressünk, nem először történik ilyen, és elmúlt időszakban jellemző volt az is, hogy az érintettek csendben maradtak a miértek tekintetében. Azért a játékosok nem adják fel, próbálják ostromolni a cégeket a hivatalos terméktámogatási oldalakon keresztül, persze nagyrészt sikertelenül, a Klei Entertainment kapcsán viszont történt valami érdekes fejlemény.

Az alábbi fórumon belül egy szomorú ügyfél megpróbált magyarázatot kérni arra, hogy miért is kerülnek le a GeForce Now platformról az egyes, Klei Entertainment által fejlesztett játékok, és az érintett stúdió reagált is a kérdésre. Röviden fogalmuk sincs róla, hogy pontosan mi történik. A Klei Entertainment szóvivője annyit írt, hogy nem ők kérték ezt. Később pontosabban is vázolta a történteket, így kiderült, hogy sosem kérdezték meg őket arról, hogy a játékaik GeForce Now részei lehetnek-e, és annak a döntésnek sem voltak a részesei, amely kapcsán végül a játékok eltávolításra kerülnek. Az egyetlen esemény, ami történt, hogy visszautasítottak egy marketing és promóciós egyezményt a szolgáltatással kapcsolatban a Don't Starve és a Don't Starve Together című játékokra vonatkozóan, de az ilyen típusú szerződéseket különböző okokból amúgy sem szokták elfogadni.

Felmerülhet a kérdés, hogy esetleg a marketing és promóciós egyezmény visszautasítása állhat a háttérben, és emiatt dönthetett úgy az NVIDIA, hogy a Klei Entertainment játékait kiszedi a rendszerből, de a vállalat szóvivője az alábbi oldalon leírta, hogy ezek a szerződések nem szükségesek a GeForce Now platformon való részvételhez.

Egyelőre tehát nincs magyarázat arra, hogy a Klei Entertainment játékaival mi történik. Az biztos, hogy a fejlesztők nem kérték ezek eltávolítását, de az is igaz, hogy sosem írtak alá semmilyen egyezményt az elérhetőségükre vonatkozóan sem. Eközben az NVIDIA szerint ezek a szerződések nem is kellenek, tehát végeredményben senki sem tudja, hogy mik az okok. Ez nyilván a pénteki nap szempontjából kellemetlen, az érintett játékok a tegnapi bejelentésnek megfelelően valószínűleg eltávolításra kerülnek. Ugyanakkor most először lehet reális esély arra, hogy egyszer visszatérnek, hiszen a fentiek alapján a Klei Entertainmentnek nincs baja a GeForce Now szolgáltatással, és tulajdonképpen az NVIDIA számára is csak jó, ha több tartalmat kínálnak az ügyfeleiknek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés