Hirdetés

Mostantól támogatja a DLSS 2.0-t a GeForce Now

Az újítás leginkább az NVIDIA-nak segít, hiszen alacsonyabb felbontásban számolhatnak a felhőben kiépített hardverek.

Az NVIDIA még március második felében mutatta be a DLSS 2.0-t, amelyről az alábbi hírben be is számoltunk. Az eljárás célja, hogy az adott alkalmazás leképezése alacsonyabb felbontás mellett történhessen meg, így a felhasználó sebességet nyer, miközben a szállított neuronháló megpróbálja felskálázni a képet, hogy a natív felbontáshoz közel álló minőség születhessen belőle. Ez jellemzően nem szokott sikerülni, tehát a nyers képminőség tekintetében mindenképpen a natív képszámítás adja a legjobb eredményt, viszont ha figyelembe vesszük a nyert teljesítményt, akkor már megfontolandó a DLSS 2.0 is. Természetesen a felskálázás minősége is megválasztható, többek között a játékos eldöntheti, hogy a számolt képkocka részletessége a natív felbontáshoz képest mennyire legyen visszafogva. Akár a pixelek negyede is elég a rekonstrukcióhoz, de a megfelelő minőség érdekében érdemes a felbontás 75%-ával számoló quality módot kérni.

A friss fejlemény, hogy az NVIDIA beépítette a DLSS 2.0-t a GeForce Now szolgáltatásba, így az ezt támogató címekben aktiválható a funkció. Egyelőre ez a Control című játékra érvényes, de később a MechWarrior 5: Mercenaries és Deliver Us The Moon is csatlakozik.

Maga a funkció egyébként leginkább az NVIDIA-nak lesz segítség, mivel a felhasználók eleve egy távoli hardvert kapnak a platformon belül, egy olyat, ami már megfelelő teljesítményen futtatja az adott játékot a kijelölt felbontáson. Ilyen szempontból egy GeForce Now felhasználónak nem sok haszna van a DLSS 2.0-t aktiválni, mert csak rontani fog a kapott kép minőségén, miközben az adott kliensre érkező stream nem lesz gyorsabb. Ellenben az NVIDIA-nak tudnak az ügyfelek segíteni, mivel kevesebb pixel kiszámításával csökkenthető a távoli szerver terhelése, amivel csökken annak a fogyasztása is. Ez ugye az üzemeltetési költség szempontjából nem mindegy, bár valószínűleg döntő jelentősége most még nincs a kevés támogatott alkalmazás miatt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés