Hirdetés

Végtelenül leegyszerűsíti az USB kategorizálását az USB-IF

A szervezet végre egyszerűen közelítette meg a kérdést, ami sok vásárlónak nagy segítség lesz.

Az USB-IF az USB4 fejlesztésével párhuzamosan nyilatkozta párszor, hogy az USB szabvány kategorizálása túl bonyolult, amin egyszerűsíteni kellene. Ezt a szervezet az USB4 esetében meglépte, amit egyébként jól tettek, de a korábbi interfészekre a változás nem terjedt ki.

Most azonban teljes reformot jelentett be az USB-IF, és végtelenül egyszerű irányból közelítik meg a kérdést. A lényeget az információátviteli teljesítmény adja majd, mert tulajdonképpen ez számít a vásárlónak. Egy USB port tehát megkapja az USB jelzést, és mellé egy számot a maximálisan elérhető tempóról. Ennyi az egész.

[+]

Az egészet kiegészíti az USB Power Delivery-nek való megfeleltethetőség is, így logó mögé oda lehet írni, hogy az adott kábel és port mekkora tempóra képes, többek között a Power Delivery 3.1-es specifikációknak megfelelő 60 vagy 240 wattos teljesítményátvitel is jelezhető. Külön logójelzés vonatkozik a töltésre alkalmas portokra, így ezek is könnyen felismerhetővé válnak.

Az USB-IF a partnerek felé már egy ideje jelezte a változást, így az új kategorizálásnak megfelelő eszközök már az üzletek felé tartanak. Persze fontos kiemelni, hogy a korábban legyártott megoldásokon ezek még érthető módon nem szerepelnek, tehát lesz egy átmeneti időszak, amíg a régi és az új jelölések egymás mellett léteznek majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés