Hirdetés

Ha a jelölésekben nem is, a logókban azért egyszerűsít az USB-IF

Ez segíthet a vásárlóknak eligazodni az különböző specifikációk tengerében.

Az USB-IF az USB4 fejlesztésével párhuzamosan többször is nyilatkozta, hogy az USB szabvány kategorizálása túl bonyolult, és ezen egyszerűsíteni kellene. Végül ennek felemás lett az eredménye, hiszen két éve már annak, hogy bejelentették a jövőre vonatkozó kategorizálást. Nagy áttörés nem történt, de a szervezet most előállt új logókkal is, amelyek ténylegesen segíthetik majd a vásárlást.


[+]

Jó hír, hogy az USB-IF rájött a teljesítményadatok jelentőségére, így az USB4-re vonatkozó logó mögé oda lehet írni, hogy az adott kábel mekkora tempóra képes, sőt, a Power Delivery 3.1-es specifikációknak megfelelő 60 vagy 240 wattos teljesítményátvitel is jelezhető. Amellett tehát, hogy maga a kategorizálás ugyan nem az átláthatóság csúcsa, a felhasználók azért a logók által mégis egyértelmű adatokkal fognak találkozni. Persze ez mind az USB4 szabványra vonatkozik, de úgyis ez a jövő.

Az USB-IF felhívta a figyelmet arra is, hogy mindenki csak hitelesített kábelt vásároljon, ugyanis ez biztosítja a megfelelő minőséget.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés