Hirdetés

Végre elérhetővé vált az új Unigine tesztprogram

A Superposition névre keresztelt alkalmazás később számos frissítést is kap majd.

A Unigine rég készített már tesztprogramot a piacra, ugyanis a cég leginkább a professzionális területre irányuló fejlesztésekkel van elfoglalva. Ez nyilván érthető lépés, mivel sokkal több pénzük származik ebből, mint bármiféle tesztalkalmazásból, de most megjelent a Heaven és a Valley utódjának számító Superposition.

A program az Unigine videojáték-motor 2.3-as alapverzióját használja, amelynek a legfőbb előnye a korábbi tesztprogramokkal szemben a compute shaderek használata, illetve az áttérés a PBS-re, ami mostantól az alapértelmezett anyagmodell.

A program támogatja a Windows és Linux operációs rendszereket, a grafikus API-k szempontjából pedig a DirectX 11 és az OpenGL 4.5 választható, előbbi nyilván csak a Microsoft rendszerén. Egyelőre a DirectX 12 és a Vulkan API támogatására várni kell, de arról nincs adat, hogy mennyit, annyi biztos, hogy legalább az egyik explicit API-hoz készül támogatás. A skálázható tesztek mellett egy a VR mód is futtatható, de ez a Windows operációs rendszerre van korlátozva, illetve ennek az elérése a fizetős Advanced változathoz van kötve. A fejlesztőktől megtudtuk, hogy később megoldják a több GPU-s mód támogatását is, de az első verzióból ez sajnos kimaradt.

A Unigine Superposition tesztprogram az alábbi oldalról tölthető le. Az Advanced változatért 20 dollárt kell fizetni a cég online boltjában.

Előzmények

Hirdetés