Hirdetés

Superposition néven jön az új Unigine tesztprogram

Windows és Linux operációs rendszerre is elérhető lesz, illetve számos tesztelési lehetőséggel kecsegtet.

Pár hete számoltunk be arról, hogy jön a Unigine legújabb tesztprogramja, amely végül a Superposition nevet kapta. Mára ráadásul már számos kép és egy kedvcsináló videó is előkerült, ami annak köszönhető, hogy a program felkerült a Steam Greenlightra.

A program skálázható beállításokat kínál majd, lesz benne speciális interaktív mód különböző minijátékokkal, illetve stresszteszt, valamint Oculus Rift és HTC Vive támogatás a VR módban. Az üzleti modell sem lesz bonyolult, mivel lesz egy ingyenes verzió, míg két fizetős, amelyek közül az Advanced opció az átlagfelhasználókat, míg a Professional az ipari felhasználást célozza.

A technikai alapokról továbbra is annyit tudni, hogy a Unigine videojáték-motor 2.3.1-es, vagy újabb verziójára épül, ami rengeteg területen előtérbe helyezi a compute shadert, így kifejezetten modern a rendszer. A program támogatni fogja a Windows és Linux operációs rendszereket, továbbá biztosan lesz a DirectX 11 és az OpenGL API-ra leképező, míg a DirectX 12 támogatás egyelőre csak nagyon valószínű, de a megjelenésre nem biztos, hogy sikerül megoldani. A Vulkan API támogatása kevésbé valószínű. A cég dolgozik rajta, de idén biztos nem lesz beépítve, és erre vonatkozóan ígéretet sem szeretnének tenni. Mindemellett a VR mód Windows operációs rendszerre lesz korlátozva, de ha egyszer alkalmas lesz a Linux erre a területre, akkor beépítik a támogatást.

A tesztprogrammal kapcsolatban megtudtuk, hogy a jelenet fényszámítása teljesen dinamikus, illetve maga a környezet is az, csak a teszt során nem fog mozogni semmi. Ugyanakkor az interaktív módban már interakcióba lehet lépni az objektumokkal. Magát a tesztet is lehetne dinamikusra tervezni, de elsődlegesen egy GPU-kra kihegyezett tesztprogramról van szó, így a legfőbb cél, hogy a processzorlimitet a lehető legnagyobb mértékben kerüljék el, ami miatt a jelenetszámításhoz csak a legszükségesebb kalkulációkat engedik meg maguknak. Ez egyrészt biztosítja a hatékony skálázódást, másrészt főleg a GPU-k képességei határozzák majd meg a végső eredményt.

A Unigine Superposition tesztprogram még idén megjelenik. A Steamen való elérhetőséget lehet segíteni az első bekezdésben linkelt Steam Greenlight oldalon keresztül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés