Hirdetés

A Razer színe a zöld, s ehhez jól passzol a környezetvédelem

A fák ültetésének közepette az óceánok megtisztítása is napirendre került.

A Razer nem csak mindenféle perifériákban, noteszgépekben és kiegészítőkben (sőt, mostanra már ruházatban) utazik, de szeretné egy kicsit elkötelezni magát a az emberiség érdekét szolgáló ügyekben is, amiből mindenki – beleértve persze a céget is – profitál. Erről a törekvéséről ad tanúbizonyságot, hogy partneri kapcsolatba lépett a Clearbottal az óceánok vizét a műanyag hulladékoktól megtisztítandó.


[+]

A Clearbot napenergiával hajtott, mesterséges intelligenciával felruházott, automatizált robotja 2 méteres körzetben érzékeli a vízben kallódó plasztik szemetet, amelyből aztán egy kör alatt 250 kilogrammot tud a felszínre hozni. A kígyós vállalat képbe kerülésével ez a szerkezet már nem csupán hasznos munkát végez, de még dögösen is néz ki közben, ami mindkét firma számára előnyös PR-t jelent.

Razer Sneki Snek Plushie és Head Pillow Razer Sneki Snek Plushie és Head Pillow Razer Sneki Snek Plushie és Head Pillow [+]

A Razer másik környezetvédelemhez köthető missziója is szépen halad; mikor 2021 márciusában bejelentették a #GoGreenWithRazer mozgalmat Sneki Snekkel (a kabalafigurájuk) az élén, ígéretet tettek, hogy minden 100 000 elültetett fa után egy új terméket fognak bemutatni. Kezdéskor útjára indult az előbb már említett plüsskígyó, majd az első állomásnál egy fejpárna (Sneki Snek Head Pillow) következett. Az azóta eltelt időben már két mérföldkövet is sikerült teljesíteni: 200 000-nél érkezett a Sneki Snek "szemfedő" (Sneki Snek Eye Mask), 300 000-nél pedig egy padlószőnyeg (Sneki Snek Floor Rug) volt a soros. A legközelebbi, 400 000-es szinten debütál a (szerintünk jópofa) Sneki Snek papucs, amelyet még 6 "sziszegő" apróság fog követni az egymilliós célig.

Razer Sneki Snek Eye Mask és Floor Rug Razer Sneki Snek Eye Mask és Floor Rug Razer Sneki Snek Eye Mask és Floor Rug [+]

Érdemes megjegyezni, hogy minden egyes efféle csecsebecse megvásárlása után a Razer tíz fát ment meg, de akiket picit részletesebben érdekel a kampány, a hivatalos weboldalon tájékozódhatnak a dologról bővebben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés