Hirdetés

Két tévétuner-érdekesség az AVerMediától

Bár a következő termékek bejelentése még a tavalyi évre esett, csupán mostanában válik időszerűvé, hogy beszámoljunk az AVerMedia két eszközéről: a gyártó februárban vezeti be az európai piacra AVerTV Hybrid PCI Card A16A nevű tévétuner-kártyáját, és a napokban megjelenő, Sonoma alapokra épülő noteszgépek az elsők, amelyek megfelelő illesztőfelületet biztosítanak az ExpressCard TV Tuner 508 használatához.

A PCI interfésszel készülő AVerTV Hybrid PCI Card A16A, amint neve is mutatja, hibrid tuner, vagyis a PAL, illetve a DVB-T szabványok támogatásával analóg és földi szórású digitális tévéadások vételére egyaránt képes. A két (tévé és FM rádió) antennabemenet mellé egy kompozit és S-Video jel fogadására alkalmas csatlakozó járul, így videók PC-n való megtekintése, rögzítése is megoldható. A kártyán egy Philips gyártmányú tunerchip teljesít szolgálatot, a videoanyagot (forrástól függetlenül) MPEG-1 vagy MPEG-2 tömörítésben adja tovább a CPU-nak. A kártya, illetve a mellékelt szoftver további szolgáltatásai között az automatikus állomáskeresés, az előnézeti képek, a teletext-támogatás, az előre programozott rögzítés és a time-shifting funkció említendő. A tunerhez természetesen távirányító is jár, a szoftverkörítésről és a várható árról egyelőre nincs információnk.

Tavaly őszi bejelentésekor az ExpressCard TV Tuner 508 volt az egyetlen, amely már az új bővítőkártya-szabvány szerint készült. A tévévevő egység analóg (PAL, SECAM és NTSC) tévéadások és kompozit, illetve S-Video jelek vételére képes. Az eszköz egy ALPS tunerchipet foglal magában, s MPEG-1/2 kódolású videók rögzítését támogatja. Ez esetben is rendelkezésre áll az egyszerre 16 csatorna műsorának áttekintését lehetővé tevő előnézeti kép, az előre programozott felvétel, a time-shifting és a kimerevített állóképek mentése. Az eszköz vezérlését egy infrás távirányító könnyíti meg. Egyelőre nem kaptunk hírt e típus piaci megjelenésének időpontjáról és áráról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés