Linksys: multimédiás tartalmak megosztása Wireless LAN-on

A Cisco leányvállalata, a Linksys bejelentette Wireless A/G Media Center Extender nevű (WMCE54AG jelzéssel ellátott) készülékét, amelynek segítségével akár vezeték nélküli helyi hálózaton is megoszthatók különféle digitális multimédiás anyagok.

A készülékre a szórakoztatóelektronikában szokásos csatlakozókon keresztül köthetők erősítők, tévékészülékek vagy más eszközök. A zenét, videót tároló, illetve internetes vagy tuneren keresztül fogott tévé- és rádióállomásokat vevő számítógépről mind a 2,4 GHz-es frekvenciasávban működő, IEEE 802.11g szerinti, mind az 5 GHz-en üzemelő, IEEE 802.11a szerinti Wireless LAN-on eljuttatható a készülékhez a kép- és hanganyag, de ha nem zavar a kábel, Fast Ethernet-kapcsolat alkalmazására is van lehetőség.

A fájlok közötti eligazodásban átlátható menü segít, amelyben távirányítóval lehet navigálni. A vállalat sajtóközleménye és az internetes híradások nem szólnak sem az adatátviteli protokoll típusáról, sem a jogvédett anyagok megosztásának, lejátszásának és külső eszközön történő rögzítésének feltételeiről. A rendszer ugyanakkor a Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 futtatását előfeltételezi a médiaszerverként használt PC-n, így nem zárható ki bizonyos egyedi praktikák bevetése sem.

A Media Center Extender Észak-Amerikában október végétől lesz kapható 299 dolláros áron, Európában azonban csak a következő évben kerülhet piacra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés