Hirdetés

Allied Telesyn: új Layer 3-switchek

Új hálózati kapcsolócsaládot mutatott be az Allied Telesyn. Az AT-9900 széria közepes méretű, de viszonylag nagy adatforgalommal rendelkező vállalatok gerinchálózati megoldásaként, nagyvállalati LAN rendezőként vagy a szolgáltatók úgynevezett Metro Ethernet hálózatában használható ki optimálisan.

A sorozat első tagja az AT-9924SP jelű, 48 Gbps backplane-sebességű L3-switch, amely 24 SFP (small form pluggable) csatlakozással rendelkezik. Az eszköz a 24 tetszőlegesen választható (multi- vagy monomódusú optikai, illetve réz Gigabit Ethernet) SFP-csatlakozó segítségével rugalmasan fogja össze a linkeket, és alkalmazásonként vagy akár felhasználónként priorizálja a végponti kapcsolók felől érkező adatforgalmat (policy-based QoS, sávszélesség-menedzsment háromszínű színezéssel). Így akár vállalati IP-telefon alkalmazásról, akár szolgáltatói környezetben nyújtott valós idejű videószolgáltatásról van szó, az AT-9924SP biztosítja a kritikus késleltetések nélküli adatfolyamot, és módot ad multicastingra is. A kapcsoló legfeljebb 4096 virtuális LAN-t képes kezelni, és 10 kilobájtos jumbo frame-ekkel is elboldogul.

Az AT-9924SP kábelsebességen továbbítja az adatokat, és számos harmadik rétegbeli protokollt is támogat: IP alapú forgalomirányítást (például BGP4, OSPF, RIP v1/2, DVMRP, PIM-SM/DM), hálózatbiztonsági funkciókat (802.1x, RADIUS, TACACS+), portonkénti sávszélesség-szabályozást és az üzemeltetők számára fontos riasztási (trigger), illetve menedzsment-szolgáltatásokat (SNMPv3) egyaránt biztosít.

A gyártó az AT-9924SP kapcsolót közepes és nagy vállalatok LAN-jaiba vagy szerverfarmjaihoz, szolgáltatói hálózatokban pedig a hang-, adat-, videóátvitelhez vagy különböző hosting-alkalmazásokhoz ajánlja. A nagyfokú rendelkezésre állás érdekében a switch működés közben cserélhető, duplikált, terhelésmegosztásos tápegységgel is rendelhető.


AT-9924T

A termékcsalád a közeljövőben kiegészül az AT-9924T (24 x 10/100/1000 + 4 x SFP interfész) és az AT-9924T/4SP (24 x 10/100/1000 + 4 x SFP hardveres IPv6-támogatással) kapcsolókkal is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés