Hirdetés

Újabb hálózati megoldásokat jelentett be a HP

A HP ProCurve hálózati üzletága ma újabb megoldásokat mutatott be, melyek részint biztonságosabbá, részint rugalmasabbá teszik a korábbi cikkünkben bemutatott Adaptive EDGE koncepcióra alapozó hálózatok kialakítását és működtetését.

A Riverstone Networks felvásárlása útján szerzett technológiát építette be a HP első generációs InterConnect Fabric (ICF) switchébe, mely rögtön két változatban kerül piacra. A 8108fl nyolc bővítőhellyel szolgál, így legfeljebb nyolc 10 Gigabit Ethernet (10GbE) vagy nyolcvan Gigabit Ethernet port forgalmát képes lebonyolítani, az interfészmodulokat vegyesen is fogadja. Áteresztőképessége full-duplex üzemmódban 160 Gbps.

A 8116fl jelzésű ICF switch tizenhat interfészmodult képes fogadni, ami legfeljebb 16 10GbE portot vagy 160 GbE portot, illetve ezek kombinációját jelenti. Az adatátviteli sebesség is duplája az előzőnek, vagyis 320 Gbps. Mindkét modell bevezetése október elején várható, áruk hozzávetőleg 23 995, illetve 33 495 euró körül alakul.


8108fl és 8116fl

Továbbfejlesztették a HP személyazonosság-alapú hozzáféréskezelő rendszerét is; a ProCurve Identity Driven Manager (IDM) mind vezetékes, mind vezeték nélküli hálózatokban lehetővé teszi a hálózati erőforrásokhoz való hozzáférés automatizált és személyre szabott szabályozását. Az autentikáció, a jogok és házirendek központi menedzsmentje RADIUS szerverek segítségével történik, és már a hálózat peremétől lehetővé teszi olyan paraméterek meghatározását is, mint az egyes felhasználók által igénybe vehető sávszélesség vagy szolgáltatásminőségek (QoS).

Az IDM 2.0 a biztonság terén is előrelépett, és immár támogatja a Trusted Computing Group által kidolgozott Trusted Network Connect (TNC) specifikációt, mely számos vállalat antivírus és személyes tűzfal megoldásainak integrálására ad módot. Az IDM 2.0 lehetővé teszi hozzáférés-vezérlési listák (ACL-ek) konfigurálását, vagy telepítéskor a megfelelő adatbázisokhoz kapcsolódva maga szinkronizálja a jogosultságokat a meglévő szabályok alapján. A szoftvereszköz decemberben jelenik meg, ára 3970 euró körül várható.


Mobility Manager 1.0 [+]

A ProCurve Mobility Manager 1.0 szoftver egy plug-in a ProCurve Manager Plus rendszerhez, mellyel központilag végezhetők el a vezeték nélküli helyi hálózat részét képező eszközök konfigurációját, megfigyelését, frissítését vagy hibáit érintő feladatok. Az eszköz december 1-jétől kapható mintegy 1450 eurós áron.


2600-8-PWR

Végezetül a ProCurve switchek 2600-as sorozata gazdagodik egy új modellel. A stackelhető 2600-8-PWR nyolc 10/100 megabites Power over Ethernet (PoE) porttal, továbbá egy dual-personality Gigabit Ethernet uplink porttal is rendelkezik. A menedzselhető kapcsoló PoE-portjai révén megfelelő megoldás lehet kisebb irodák IP-telefonjainak és Wi-Fi hozzáférési pontjainak csatlakoztatásához is. Az októbertől kapható eszköz ára 650 euró.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés