Bővül a Planet VoIP-eszközeinek választéka

A Planet bejelentette IP-alapú telefonhívásokat (Voice over IP, VoIP) lehetővé tevő átjáróinak új modelljét, amely a VIP-462DG nevet viseli. A készülék segítségével – ahogyan más routerek esetében – megoldható az internet-hozzáférés megosztása, a helyi állomások tűzfallal történő védelme, legyen szó akár Ethernet, akár Wi-Fi kapcsolaton csatlakozó eszközökről.

A VIP-462DG-re emellett nemcsak egy vezetékes telefon köthető, de legfeljebb öt DECT szabványú vezeték nélküli telefonkészülékkel is felveheti a kapcsolatot; helyi telefonközpontként biztosítva közöttük a kommunikációt, vagy a SIP 2.0 protokoll támogatása révén lehetővé téve külső telefonhálózatok elérését. Vészjelzések esetében VoIP helyett egy hagyományos telefonvonalon megy ki a hívás.

A router négy Fast Ethernet interfészt nyújt a LAN számára, vezeték nélküli eszközöket 802.11b/g szabvány szerint szolgál ki. Tűzfala címfordítást, SPI csomagszűrést, DoS-védelmet biztosít, a Wi-Fi állomások felé pedig WEP vagy WPA titkosítás alkalmazható; a VoIP csomagok megfelelő célba juttatása érdekében természetesen QoS sávszélesség-menedzsment is rendelkezésre áll.

A Planet egy új adaptert is piacra dob: a VIP-156PE segítségével analóg telefonkészülékek csatlakoztathatók az IP-alapú hálózathoz, ráadásul támogatja a Power over Ethernet (PoE, IEEE 802.3af) szabványt, melynek segítségével a hálózati kábelen biztosítható tápellátása.

Az adapter többféle célra is felhasználható. Egy IP PBX eszközre kapcsolva beilleszthető egy vállalati VoIP rendszerbe, lehetővé téve mind a belső beszélgetéseket, mind a kimenő hívásokat. Két analóg telefon két adapter segítségével közvetlenül is összekapcsolható, így például kis irodákban vagy otthonokban alakítható ki egy hangátviteli csatorna. Végül – tekintve, hogy a készülék támogatja a PPP/PPPoE kapcsolatokat és a SIP 2.0 protokollt – egy VoIP-szolgáltató SIP proxyjára csatlakozva vezetékes- vagy mobiltelefon-hálózatok irányába bonyolíthatók le hívások.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés