Hirdetés

Újabb grafikus kártyát jelentett be a Sparkle

Kifejezetten erős felhozatallal képviseltette magát a Sparkle az ünnepi szezon alatt, ugyanis négy darab GeForce 9600 GT és egy GeForce 9600 GSO modellel is jelentkezett a vállalat az elmúlt hetekben. Most azonban a középkategóriában is újítanak a Sparkle GeForce 9800 GTX+ névre keresztelt grafikus kártyával.

Az 55 nm-es gyártástechnológiával készülő, G92b kódnevű grafikus processzorral szerelt termék mag és shader órajele megfelel az NVIDIA ajánlásainak, azaz rendre 738 és 1836 MHz-en üzemelnek. A grafikus processzor által termelt hőt egy méretes alumíniumborda vezeti el, mely hűtéséről egy alacsony fordulatszámú hűtőventilátor gondoskodik. A takarólap alatt összesen 1 GB-nyi kapacitással rendelkező GDDR3-as memóriamodulok foglalnak helyet, melyek effektív 2200 MHz-es frekvencián működnek.

A PCI Express 2.0 csatolóval rendelkező terméket a tervezők egy DVI, egy VGA és egy HDMI kimenettel vértezték fel. Az új versenyző már megjelent a külföldi webáruházakban, ajánlott fogyasztói árát 180 dollárban szabta meg a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés