Újabb fajsúlyos darabbal bővül az Epson szkennerkínálata

Szeptemberben kerül az üzletekbe az Epson új középkategóriás fotószkennere, amely már nem csupán átlagos otthoni, irodai felhasználókat céloz, hanem profi fotósok számára is megfelelő munkaeszköz lehet. A Perfection V500 Photo a több energiát fogyasztó és lassabban bemelegedő CCFL fénycső helyett LED-es fényforrást kapott, a letapogatásról pedig egy 6400x9600 dpi felbontású, 3,4 optikai denzitású (Dmax), 48 bit színmélységgel dolgozó mikrolencsés CCD érzékelő gondoskodik.

Filmek digitalizálásához fóliaanyag-adapter és megfelelő keretek állnak rendelkezésre, melyekkel egy menetben két darab hatkockás, 35 mm-es filmcsíkot, négy darab keretezett diát vagy egyetlen 6 x 12 cm-es filmkockát lehet beolvasni. A Digital ICE technológia a karcolások és a por nyomát segít eltüntetni a képről, de további funkciók vehetők igénybe a minőség javításához, egyebek mellett a szemcsésség, a színek, a megvilágítási jellemzők, az élesség korrekciójával, a hisztogram finomhangolásának lehetőségével. A hardveres és szoftveres funkciókat az Epson Scan, illetve Epson Creativity Suite programcsomag foglalja egységbe, melyek mellé jár még az ABBYY FineReader Sprint Plus szövegfelismerő, valamint az Adobe Photoshop Elements képszerkesztő. Profik számára fontos tulajdonság, hogy a szkennelt képekbe az ICC profil is beágyazható, így azok színhelyességét az utófeldolgozás során is könnyű megőrizni.

A gyártó Windows és Mac OS X operációs rendszerekhez biztosít támogatást, számítógépre USB 2.0 porton keresztül csatlakozik a készülék. A Perfection V500 Photo ajánlott ára 279 euró; akik dokumentumok beolvasásához is gyakran használnák, opcionális lapbehúzót is vásárolhatnak hozzá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epson

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés