Hirdetés

Jobb színhűséget ígérnek a HP új szkennerei

A HP két új fotószkennert jelentett be, melyek érdekessége, hogy két CCFL fényforrásuk révén a CCD szenzorok a szokásos három helyett hat (vörös, narancs, sárga, zöld, cián és kék) színcsatornával dolgoznak, és mivel mindegyiken 16 bites pontossággal kezelik az árnyalatokat, ezért összesen 96 bites színmélységgel tudnak digitalizálni. A Scanjet G4010 és G4050 jelű modellek 4800x9600 dpi optikai felbontást garantálnak, és papíron kívül fóliaanyagot is be tudnak olvasni.


Scanjet 4010

A Scanjet G4010 fedelébe egyszerre öt kisfilmes dia vagy egy hatkockás filmcsík helyezhető be, míg nagyobb testvére terjedelmes adapterrel rendelkezik, mely 16 diakép, 30 kisfilmes képkocka vagy más, legfeljebb 120 mm széles fóliaanyagok digitalizálását biztosítja egy menetben. A fotók leggyakoribb hibáit (rossz megvilágítási viszonyok, vörös szem, fakó színek) a Real Life technológia szoftveres úton akár automatikusan is javítja, ezenkívül a G4050-ben hardveralapú, infravörös fénnyel segített mechanizmus gondoskodik a karcolások, pornyomok eltávolításáról.


Scanjet 4050

A képként való mentés mellett gyorsgombok segítik a másolást, illetve a PDF-be való exportálást. A HP Photosmart Premier szoftvercsomaggal érkező, USB 2.0 csatolós szkennerek decemberben kerülnek az üzletek polcaira. A Scanjet G4010 ajánlott ára 149 euró, míg a G4050-ért 199 eurót kérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés