Hirdetés

Eltérő igényekhez szabta új szkennereit a Canon

Két új szkennert jelentett be a Canon: az olcsóbb CanoScan LiDE 90 a termékcsalád hagyományainak megfelelően elsősorban nem túl magas követelményeket támasztó, mindennapos otthoni használatra készül, míg a CanoScan 8800F a gyártó szerint akár fotósok, grafikusok munkaeszköze is lehet. A képminőség javítását célzó fejlesztések mellett mindkét készülék sebességét is növelték az elődmodellekhez, a LiDE 70-hez, illetve 8600F-hez képest.

A CanoScan 8800F CCD érzékelője maximum 4800x9600 dpi optikai felbontással, 48 bites színmélységgel és 3,3-as optikai denzitással (Dmax) dolgozik; a fehér LED-es megvilágításnak köszönhetően gyakorlatilag bemelegedési idővel sem kell számolni. Egy színes A4-es oldal előnézetének elkészítése mintegy 3 másodpercig tart, de (igaz, csak 300 dpi felbontással) a végleges kép beolvasásának 7 másodperces ideje is gyorsnak mondható. A szkenner fóliaanyag-adapterével egyszerre 12 kisfilmes képkocka vagy négy keretezett diakép vagy egy 120-as (maximum 22 cm hosszú) rollfilmcsík digitalizálható.

A QARE és FARE Level 3 technológiák gondoskodnak arról, hogy a beolvasott képekről eltűnjenek a karc- és pornyomok, de korrigálják a szemcsésségből, kifakult színekből, kisebb exponálási hibákból eredő kellemetlenségeket is. A készülék a megszokottnál több gyorsgombbal rendelkezik, a PDF-be konvertálás ugyanis négyféle séma szerint indítható.

A CanoScan LiDE 90 szerényebb képességű CIS szenzorral és ugyancsak LED-es, de vörös, zöld, kék összetevőkből álló fényforrással rendelkezik. Maximális optikai felbontása 2400x4800 dpi, színmélysége 48 bit. Egy A4-es előnézeti kép 9 másodperc alatt készül el, 300 dpi felbontásban a végleges is megvan kb. 14 másodperc alatt. A lapos eszközhöz olyan állványt adnak, mellyel nem csupán tárolható közel függőleges pozícióban, de egy-egy lap beolvasása is elvégezhető így. A fedlap zsanérját ugyanakkor úgy alakították ki, hogy fekvő helyzetben vastagabb könyvek szkennelése se okozzon nehézséget. Ez a modell nem kapott fóliaanyag-adaptert, ám a papírképek minőségét javító QARE Level 3 itt is rendelkezésre áll.

Mindkét szkenner USB 2.0 interfészt használ az adatok továbbítására, a LiDE 90 a tápáramot is erről a vezetékről nyeri. A funkcionalitást a ScanGear, MP Navigator EX, Solution Menu, ScanSoft OmniPage SE, ArcSoft PhotoStudio, NewSoft Presto! PageManager szoftverekből álló csomag teszi teljessé, melyekhez a 8800F esetében hozzájön még az Adobe Photoshop Elements és a SilverFast SE. A CanoScan LiDE 90 és a CanoScan 8800F várhatóan októbertől lesz kapható 79, illetve 199 eurós ajánlott áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés