Hirdetés

Transcend lejátszó ügyes funkciókkal

A Transcend Európában is piacra dobta T.sonic 820 jelzésű lejátszóját, amely nem csupán hangfájlokat tud megszólaltatni, de 1,5 hüvelykes kijelzőjén videók, képek megjelenítésére is képes. A kezelt audioformátumok között található az MP3, a WMA (DRM10-védelemmel is) és persze a WAV, állóképek közül a JPEG és a BMP támogatott, a videókat pedig előzetesen MTV formátumba kell átkódolni a lejátszáshoz. Felvétel készíthető a beépített FM rádióról, a vonali bemenetről vagy az ugyancsak integrált mikrofonról; diktafon üzemmódban a készülék a rögzítés szüneteltetését és újraindítását automatikusan az emberi hanghoz igazítja, így elkerülhetők a hosszabb, a tárhelyet feleslegesen emésztő szünetek.

A 128x128 pixeles, 65 ezer szín visszaadására képes OLED kijelzőn TXT szövegfájlokat is olvasgathatunk, és mód van a dalszövegek zenelejátszással szinkron kiíratására is. Nyelvtanulók nemcsak a kötelező A–B szakaszismétlés funkciónak, hanem a szabályozható lejátszási sebességnek is hasznát vehetik. A hangkép ötcsatornás equalizer segítségével igazítható az egyéni ízléshez. Extra funkcióként említendő a valós idejű óra, mely több időzóna helyi idejét is meg tudja mutatni.

Az adatok másolása és a 15 órányi zenehallgatást biztosító Li-ion akkumulátor feltöltése egyaránt az USB 2.0 interfészen át történik. A T.sonic 820 mérete 82 x 42 x 12 mm, tömege 45 gramm. A mellékelt szoftver használatával az átmásolt fájlok jelszavas védelemmel láthatók el, és – hasonlóan a pendrive-okhoz – a lejátszó PC-kulcsként is alkalmazható. A T.sonic 820 kétféle változatban kerül az üzletekbe: a 2 GB-os, fehér modell ajánlott ára 87 euró, a 4 GB kapacitású, fekete készülék pedig 114 euróért vásárolható meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés