Hirdetés

Könnyű útitárs az Asus W6A notesz

Az Asus új sub-notebookot jelentett be; a W6 sorozat a gyártó által már korábban kínált kisméretű noteszgépekhez, például a W5-höz vagy az M5-höz képest valamivel nagyobb, 13,3 hüvelyk képátlójú monitorral rendelkezik. Az új széria sokat utazó üzletemberek kísérője is lehet, hiszen jó felszereltségéhez és 31,5 x 22,6 x 2,8-3,3 cm-es méretéhez kis súly társul.

Az integrált grafikus vezérlővel ellátott W6A tömege 2400 mAh-s (csupán másfél órás üzemidőt biztosító) akkumulátorral 1,74 kg, dupla ilyen erős, 4 órás működést biztosító akkuval pedig 1,86 kilogramm. A kétféle, akár egyszerre is használható energiaforrás egyaránt az alapcsomag részét képezi, de az Asus opcionális kiegészítőként 9 cellás (6600 mAh-s) akkut is kínál a notebookhoz. A teljesítmény és az áramfogyasztás közötti optimális kompromisszumot, mint rendesen, itt is a Power4 Gear+ technológia segít megtalálni. Az energiatakarékosság jegyében a WLAN és a Bluetooth modul egyenként be- vagy kikapcsolható.

Az Intel 915GM chipset köré épülő W6A notesz Pentium M processzort, 802.11b/g vezeték nélküli hálózati vezérlőt, kétrétegű DVD+R lemezeket is író super multi optikai egységet és 4 az 1-ben kártyaolvasót tartalmaz, és PC Card, VGA, S-Video, USB 2.0, Firewire és Gigabit Ethernet interfészeket bocsát rendelkezésre. 1280x800 pixel felbontású Color Shine (Glare Type) típusú kijelzőpanelje a szokásosnál élénkebb színmegjelenítést tesz lehetővé, ráadásul a Splendid technológia jóvoltából különféle alkalmazásokhoz igazított színsémák egyszerűen elérhetők.

A W6A többféle konfigurációban lesz kapható; viszonyításként egy 1,86 GHz-es Pentium M 750 CPU-t, egy 80 GB-os merevlemezt és 512 MB DDR2 memóriát magában foglaló modell ára nettó 1720 euró körül alakul, mely az említetteken kívül Windows XP Professional operációs rendszert és más szoftvereket, hordtáskát és egeret is tartalmaz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés