Hirdetés

Új Sony notebookok üzleti felhasználók számára

A Sony bemutatta noteszgépeinek új, elsősorban az üzleti felhasználók igényeihez szabott családját. Az Intel mobil processzoraira épülő VAIO BX széria modelljei igen rugalmasan variálhatók, s ez nem pusztán a megrendelt konfiguráció komponenseinek kiválasztására vontakozik, a notesz – ebben a kategóriában korántsem szokatlan módon – moduláris bővítőhely, dokkolóállomás és más kiegészítők révén igazítható az adott feladathoz.

A VAIO BX notebookok Pentium M 780 (2,26 GHz), 760 (2 GHz), 740 (1,73 GHz) vagy Celeron M 370 (1,5 GHz) processzorral vásárolhatók meg; a rendszermemória kapacitása 256 MB és 2 GB között alakul, míg a merevlemez által biztosított tárhely 40-től 120 GB-ig között több lépcsőben növekszik. Az 5400 rpm fordulatszámú, azaz relatíve gyors winchesterek Serial ATA csatlakozóval rendelkeznek.

A grafikáról integrált vezérlő vagy az ATI 128 MB saját memóriával felvértezett Mobility Radeon X700 GPU-ja gondoskodik; az általa meghajtott kijelző mérete szintén a vásárló döntésén múlik: lehet 14 colos vagy széles 15,4, illetve 17 hüvelykes is. A legkisebb megjelenítő felbontása 1024x768 vagy 1400x1050 pixel, a középső panel 1280x768 pixeles, míg a legszélesebb kijelző 1920x1200 képpontot ábrázol. A panelek egyaránt Xbrite technológiával készülnek, amely kontrasztosabb megjelenítést tesz lehetővé, azonban tükröződése is nagyobb, mint a hagyományos típusoké.

A moduláris meghajtórekeszbe többféle optikai egység illeszthető, esetleg második merevlemezzel bővíthető a rendszer. CD-k, DVD-k használatáról ebben az esetben sem kell lemondani, ehhez azonban vagy egy USB-s külső készülékre, vagy az opcionális dokkolóegységre van szükség.

A videokonferenciák lebonyolításához elengedhetetlen webkamera a kijelző feletti részen kapott helyet, ehhez a Sony a szokásosan bő szoftvercsomagban megfelelő programokat is mellékel. Az Egyesült Államokban piacra kerülő VAIO BX noteszek elláthatók olyan WWAN-modullal is, mellyel a Cingular EDGE szolgáltatása vehető igénybe. A lokális vezeték nélküli kommunikációhoz IEEE 802.11b/g és Bluetooth interfész áll rendelkezésre, míg a vezetékes portok között Gigabit Ethernet, modem, Firewire, USB 2.0, VGA és audiocsatlakozók, továbbá MS és SD kártyákat fogadó aljzat található. A biztonsági szolgáltatások között Trusted Platform Module (TPM) chip és ujjlenyomat-olvasó szerepel. A standard akkumulátor hosszabb üzemidőt garantáló változatra cserélhető.

A VAIO BX notebookok kezdőára a tengerentúlon 1300 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés